Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın talimatıyla bir dönem her evde bulunan ancak değişen yaşam koşullarıyla unutulmaya yüz tutan Karakeçi kilimlerinin yaşatılması için Dicle – Bağlar Mahalleleri Kadın Dayanışma ve Kültür Merkezinde kurs açtı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle açılan kursla unutulmaya yüz tutan Karakeçi kilimleri kursiyerlerin ellerinde canlandırılmaya başlandı.

Karakeçi kilimlerinin tarihi bir özelliğe sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, “Aslında kilim sanatı köklü bir geçmişe sahip. Özelde bölgemize has olması sebebiyle Karakeçi kilimlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bizde hem Karakeçi kilimlerine hem de kilim sanatına sahip çıkmak adına kurs açarak bir adım atmış olduk.” dedi.

Aydın, açılan kursun unutulmaya yüz tutan Karakeçi kilimlerinin yeniden hayat bulmasına önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Kursta kilim dokumacılığını öğrenerek meslek edinecek kursiyerler, kök boyalı iplerle hazırlanan ürünlerin satışından gelir elde edecek.