Bir süre önce Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce Avcı, Nohut, Sofice ve Yenice kırsal mahallelerinde mahalle içi sokaklarda başlatılan stabilize yol çalışmaları sona erdi. Öte yandan müdürlük ekiplerince 10. kilometrelik Eskihan grup yolunda stabilize yol çalışmalarında ise sona gelindi.

İlçe kırsalı genelinde yaklaşık 20 noktada çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, 2017 yılı sonuna kadar tüm kırsal mahallelerde mahalle içi stabilize yol yapım çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyleyerek, "Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'ın talimatı doğrultusunda yaptığımız planlamadaki hedefimiz yıl sonuna kadar tüm kırsal mahallelerimizde çalışma yapmaktır. Kırsalımızın bir kesiminde stabilize yol yapımını sürdürürken, bir kesiminde kilitli parke taşı döşemesi yapıyoruz. Öte yandan alt yapı sorunu olmayan ve nüfus yoğunluğu baz aldığımız planlamada ise mahalle içi beton yol çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

Siverek kırsalının çok geniş olduğunu dile getiren Öncül, "Yaklaşık 630 mahalle ve sokaktan bahsediyoruz. Bütün hepsine aynı anda ulaşmak mümkün olmuyor. Her yıl yaptığımız çalışma planına uygun olarak sürdürmemiz gerekiyor. Planlamada nüfus yoğunluğu ve aciliyeti baz alıyoruz ki mahallenin hangi bölgede olduğuna bakılmaksızın çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Çalışmaların mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Öncül, sabır gösteren vatandaşlara teşekkür etti.