Siverek ilçesinde üniversite öğrencileri tarafından başlatılan "Geleceğine Işık Tut" Projesi kapsamında ortaokul öğrencileri sağlık taramasından geçirildi.

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Narlıkaya Ortaokulu Müdürü Burcu İyisan'ın girişimleriyle okula gelen, çoğunluğu tıp fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Avivenna Sağlık Platformu üyeleri yaklaşık 600 öğrenciyi sağlık taramasından geçirdi, öğrencilere, giysi, ayakkabı, kırtasiye malzemesi ve diş fırcası ve macunu dağıttı.

Platform sözcüsü Ayşe Yaşar, yaptığı açıklamada Doğu ile Batı arasındaki insanların kaynaşması açısından "Geleceğime Işık Tut" adlı güzel bir projeye adım atıklarını söyledi.

Platformun yaklaşık 2 yıl önce kurulduğunu anlatan Yaşar, "Bu platformumuzda değişik dallarda okuyan sağlık uzmanları arkadaşlarımız bulunmakta. İki yıl içinde değişik çalışmalarımız oldu ama İstanbul dışında ilk projemizi değerli hocam Burcu İyisan'ın girişimleriyle Siverek Narlıkaya okulumuzda gerçekleştirdik. Umuyoruz ki bu çalışma başka platformlara örnek olur ve bizden çok daha fazla buralara katkı sunarlar. Bölgemizde maalesef sağlık bakımından insanlarımız pek bilinçli değil. Bu konuda yardımcı olmak amacıyla, Siverek Sağlık Merkezi doktorlarımızın katkılarıyla genel bir sağlık taraması yaparak, öğrencilerimize diş fırçası ile macun dağıttık." diye konuştu.

Yardımlarından dolay okul idarecileri ve öğrenciler platform üyelerine teşekkür etti.