Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce düzenlenen seminer kapsamında çevre mühendisi Mehtap Tüysüz, öğrencilere geri dönüşüm ve atık maddelerin doğada yok olma süreleriyle ilgili bilgiler verdi.

Çevreyi daha temiz bir hale getirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek için harekete geçen Siverek Belediyesi, çocuklara çevre bilincini aşılamak adına ilçe genelinde çalışma başlattı. Çevre duyarlılığı ve geri dönüşümün önemine ilişkin öğrencilere yönelik, çeşitli seminerler verilmeye başlandı.

Öğrencilere verilen bu tür eğitimlerin onların geleceğine de katkı sunacağını dile getiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, "Seminerlerde geri dönüşümün önemini anlatıyoruz. Geri dönüşümün dünyamıza, çevremize ne gibi katkıları olduğunu anlamaları için gayret gösteriyoruz" dedi.

Proje olarak sürdürülen seminerlerin ardından başlatılacak kampanya ile en fazla atık madde biriktiren ilk üç okulda iyileştirme çalışması yapılacağını belirten Bilgiseven, "İlk üçe giren okullarımızda dış cephe boyama, peyzaj düzenleme çalışması yapacağız" dedi.

Öte yandan pil toplama kampanyasında il birincisi olan Ahmet Arif Ortaokuluna çok fonksiyonlu yazıcı hediye edildi.

Seminerde öğrencilere bilgilendirici el broşürleri ve yapıştırmalar dağıtıldı.