Takoran Vadisi’nde, halk arasında ‘Kurt Mağarası’ olarak da bilinen Keşişler mağarası, keşfedilmeyi bekliyor.

GİZEMLİ YAPI GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR.

400 metre uzunlukta, 3 büyük galeriden oluşan mağara, doğal sarkıtları, labirent yapısı ve mistik havasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Mağaranın Doğu Roma zamanından kaldığı, Hristiyanlığın ilk başlarında keşişler tarafından tapınak olarak gizlice kullanıldığı biliniyor. Mağaranın ayrıca değişik kabile ve insanlar tarafından da yerleşim yeri olarak kullanıldığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

KORUMA ALTINA ALINIP, TURİZME KAZANDIRILMALI.

Konuyla ilgili MEDYAURFA.COM’a açıklama yapan Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Koçali Aymaz, ilgililere çağrıda bulundu. Bölgenin define avcıları tarafından tahrip edilmemesi için koruma altına alınması gerektiğini bildiren Aymaz Kültür ve Turizm Bakanlığına, Şanlıurfa Valiliğine, AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a ve Kültür Turizm İl Müdürlüğüne seslendi.

Koçali Aymaz: Bugün Siverek için ne yaptın? - Siverek Haber ve Şanlıurfa  Haberleri

Aymaz ‘Burası hem ilimiz, hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından önemli bir değer. Keşfedilmeyi bekliyor. Keşişler Mağarasının turizme kazandırılması, ilçemiz açısından büyük önem arz ediyor. Lütfen burayı es geçmeyelim’’ dedi.


Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir grup öğretmen, mağaraya gitmiş, derinliklerine kadar profesyonel dağcı ekipmanlarıyla inmiş, gizemli yapıyı görüntülemişti.

MEDYAURFA.COM

HABER: NEDİM ATİLLA
FOTOĞRAFLAR: LÜTFÜ YALGI