İlçe merkezinde ve kırsal bölgelerde uygulanan karantina kararlarının ardından talepte bulunan ailelerin ihtiyaçları Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Yardım birimi tarafından karşılanıyor.

İlçenin Yenişehir mahallesinde karantinaya alınan ve 10 ailenin yaşadığı apartmanda, apartman sakinlerinin talepleri doğrultusunda hazırlanan ve içinde temel yaşam malzemesi bulunan koliler görevlilerce bina önüne bırakıldı.

Yardım kolileri ev sahipleri tarafından teker teker kapıdan alınarak götürüldü.  Özellikle karantinada bulunan ailelerin talepleri konusunda  hassas davranan Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a teşekkür eden Mahalle muhtarı Ramazan Aytek’in; “ Karantinadaki mahalle sakinlerimizin  ihtiyaçları Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Belediye çalışanlarını ve Başkan Şeyhmus Aydın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Siverek Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ ilçemizde kırsal ve merkez mahallelerde karantinada bulunan ailelerimizin talepleri karşılanıyor, öte yandan bina ve evlerde dezenfekte çalışmaları yapılmaktadır. Karantinada bulunan ev binaların çöpleri özel kıyafetli ekiplerimiz tarafından düzenli olarak alınmaktadır” denildi.