İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00 13.30 saatleri arasında eylem yapıldı. 

Bütün illerde eş zamanlı yapılan eyleme Suruç ilçeside yoğun katılım gösterdi.

" ÖNCELİKLİK HAYATIN ,ÖNCELİK YAYANIN "  sloganıyla başlatılan proje Suruç ilçesinde 11 Nisan Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet ilkokulu önünde gerçekleşti. Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkanı Tarık Açıkgöz,  İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Özen, İlçe Jandarma komutanı  Binbaşı Cemil İşbasaran, İlçe Milli Eğitim Mehmet Han Özdemir çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. 

Kaymakam ve Belediye Tarık Açıkgöz beraberindeki heyet ve öğrencilerle birlikte temsilli olarak yaya geçidini kullandılar. Kaymakam Açıkgöz, sürücülerin kavşak giriş ve çıkışlarında yaya ile okul geçitlerinde yavaşlamak ve yayalara geçiş hakkını vermek zorunda olduklarını söyledi.
 
Kaymakam ve Belediye Başkanı Açıkgöz daha sonra vatandaşlara ve sürücülere proje ile ilgili tanıtıcı bilgilerin yer aldığı ve üzerinde Yaya yolunu kullan Güvende kal, ve Dikkat Yaya çıkabilir başlıklı broşürler dağıttı. 

Açıkgöz burada yaptığı açıklamada " Bildiğiniz üzere 2019 yılı İçişleri Bakanlığımız tarafından, yayalara öncelikli trafik yılı olarak ilan edildi. Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00 13.30 saatleri arasında eylem yapıldı.Bizde İlçemizde bu önemli faaliyeti gerçekleştirerek öncelikle sürücülerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirdik " dedi.