Toplantıya Güneydoğu Anadolu Bölge Kordinatör Başkan Ömer MODALI’nın da katılım sağlayarak il yönetimi ile tecrübelerini paylaştı. Ardından Şanlıurfa Türkab il Başkanı Abdulkadir Akyıldız il yönetimini açıklayarak projelerini yönetime sundu. Akyıldız, samimiyetle çalışarak ilimizde kardeşliği pekiştirmek için rızayı ilahi doğrultusunda hareket edilirse, başarının yakalanabileceğini hatırlattı. Toplantının ardından soru ve cevap kısmına geçildi. Üç aylık, altı aylık ve bir yıllık yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı. Yönetimin memnun kaldığı kardeşlik birliği toplantısında tüm şehitlerimize Fatiha okunarak kapanış yapıldı.

Toplantı da; TÜRKAB’ın misyonu, vizyonu ve il yönetimi şu şekilde açıklandı;

Türkabın Misyonu

Medeniyet perspektifinden hareketle köklerimizden aldığımız değerleri günümüz şartlarında geçerliliği olan projelerle nitelikli birey, nitelikli kurum, nitelikli toplum inşasına yöneltmek.

Türkabın Vizyonu

Kadim kültürümüzün mirasının farkındalığını sağlanması, toplumun tüm katmanlarındaki fertlerin birlikte yaşayabilme bilincini arttırılması, inanç ve ahlak değerlerimizin öğrenilmesi, öğretilmesi, araştırılması, yaygınlaştırılması yolunda çalışmalar yaparak sosyal yapımızın manevi dinamikler yönünden güçlendirilmesine ve yeni nesillerin kendi medeniyetimiz ekseninde yetişmelerine katkı sağlamak. Ülkemizde yaşayan toplumun tüm katmanlarındaki fertlerin ve özellikle gençlerin kardeşlik bilincini oluşturmak, saygı ve sevgi bağlarını kuvvetlendirmek, milli ve manevi duygularla süslenmiş bir toplum ve bir gençlik inşa etmek, oluşan bu kardeşlik bilincini uluslararası düzeyde temsilini ve tesisini sağlamak, toplumun tüm katmanlarında, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaymak
Toplumumuza ve mensubu olduğumuz medeniyet havzasına öncülük edecek bireyler ve kurumlar oluşturmak.

Şanlıurfa İl Yönetimi Şu şekilde sıralandı:

Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü: Ömer MODALI

İl Başkanı: Abdulkadir AKYILDIZ

Genel Sekreterler: İbrahim KARAKUŞ ( Erkeklerden Sorumlu Genel Sekreter)

Zemzem KOLSUZOĞLU : ( Bayanlardan Sorumlu Genel Sekreter)

Zemzem ÇİFTÇİ : (Bayanlardan Sorumlu Genel Sekreter )

Teşkilat Başkanı:  İsmail YAVUZ

Zerrin TUTÇİ :   (Bayanlardan Sorumlu Teşkilat Başkanı )

Eğitim İşlerinden Sorumlu Başkan:  Büşra AYDIN

Mali İşler Başkanı:  Halil BARUT

Sosyal İşler Başkanı:  Mehmet KARAKUŞLU

Hukuk İşleri Başkanı:  Mine CİNPOLAT

Medya ve İletişim:  Abdullah UZUNDAĞ

Ar-Ge Başkanı:  Semra ORAN

Bilişim ve Proje Başkanı :  Emin BOZKAYA

Üniversite Komisyon Başkanı:  Hatice HAYDARANLI

Engeliler Komisyon Başkanı:  Sevil SANCAR-Elif KILIÇ