Şanlıurfa'da kendisine yer verilmediğini ve tezgahının elinden aldığını ileri sürerek, kendisini ağaca zincirleyen seyyar satıcıyı, "müzakereci polis" ikna etti.

Atatürk Bulvarı'ndaki kaldırımda kendini ağaca zincirleyen seyyar satıcı Abdülmeçit Ç, Kürkçü İş Hanı önünde tezgahının elinden alındığını ve çalışmak için yer verilmediğini iddia ederek elindeki maket bıçağıyla kendisine zarar vermek istedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, toplanan kalabalığı dağıtarak Abdülmeçit Ç'yi sakinleştirmeye çalıştı. Zaman zaman bağıran şahıs, elindeki bıçağı sallayarak kendisine yardımcı olunmadığını iddia etti.

Abdülmeçit Ç. ile Türkçe ve Kürtçe konuşan müzakereci polis, öfkeli adamı eylemden vazgeçirmeye çalıştı. Şahsı dinleyen polis memuru sorunlarının çözümü konusunda kendisine yardımcı olunacağını söyleyerek Abdülmecit Ç'yi eylemden vazgeçirdi.

Bu sırada baygınlık geçiren Abdülmeçit Ç'ye polis ekipleri yardım etti. Ekipler tarafından yüzü yıkanan Abdülmeçit Ç. daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bu arada olay yerinde toplanan ve cep telefonlarıyla görüntü çeken kalabalık polis ekiplerine zor anlar yaşattı.