Mevlit programına katılan Başkan Fevzi Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak Kut’ul Amare’nin her sene Haliliye’de bayram olarak kutlanmasını kararlaştırmıştık. Bu gecede başta Kut’ul Amare’deki şehitlerimiz, tarih boyunca vatan için, devlet için, din için şehit olmuş tüm şehitlerimiz ve Berat Kandili dolayısıyla Mevlid-i Şerif okuttuk ve hatim indirildi” dedi.

Kut’ul Amare şehitleri ve vatan için şehit düşen tüm şehitler ile Berat Kandili dolayısıyla tarihi Balıklıgöl Platosunda bulunan Mevlid-i Halil (Dergâh) Camiinde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına binlerce vatandaş katıldı. Başkan Fevzi Demirkol, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de yer aldığı yatsı namazının ardından başlayan mevlid-i şerif, dinleyenleri duygulandırdı. Yaklaşık 1 saat süren mevlidin sonunda ise şehitler için indirilen Hatm-i Şerif’in duası okundu. Programın ardından Başkan Fevzi Demirkol, camide bulunan vatandaşlarla da görüşerek, gecelerini kutladı.

Haliliye Belediyesi olarak 2 yıl önce Kut’ul Amere’nin her yıl Haliliye’de bayram olarak kutlanmasını kararlaştırdıklarının altını çizen Başkan Fevzi Demirkol, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Mübarek üç ayların içerisinde yer alan Berat Kandilimizi idrak etmiş bulunuyoruz. Bu gecenin tüm Müslümanların beratına vesile olması temennisiyle Allah tüm Müslümanların dualarını, ibadetlerini kabul eylesin, gelecek senelerde sağlıkla, huzurla bizi bugünlere kavuşturmayı nasip eylesin. Haliliye Belediyesi olarak Kut’ul Amare Zaferinin 100’üncü yıldönümünde 2 yıl önce, Kut’ul Amare’nin her sene Haliliye’de bayram olarak kutlanmasını kararlaştırmıştık. Bu gecede başta Kut’ul Amare’deki şehitlerimiz, tarih boyunca vatan için, devlet için, din için şehit olmuş tüm şehitlerimiz ve Berat Kandili dolayısıyla Mevlid-i Şerif okuttuk ve hatim indirildi. Cenab-ı Hakk tüm şehitlerimize şefkatiyle, merhametiyle muamele eylesin. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun.”

Başkan Fevzi Demirkol, açıklamalarının ardından tarihi mekanda bulunan vatandaşlarla da görüştükten sonra bölgeden ayrıldı.