Şanlıurfa’daki istasyonlarında 3 akaryakıt satış yetkilisi ve 9 market satış yetkilisi olmak üzere toplam 12 kadına iş olanağı sunan firma, şehirdeki istasyonlarında bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyor.

Firma, çalışma hayatında kadınlara fırsat eşitliği sunmak amacıyla 2018 yılında başlattığı sosyal sorumluluk projesi ‘Kadın Gücü’nü pandemiye rağmen büyütmeye devam ediyor. Her istasyonunda en az iki kadın çalışan hedefiyle ikinci yılına giren projede, Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlara iş imkanı sunularak kadınların toplumsal ve ekonomik konumlarının yükseltilmesine katkıda bulunuluyor. 

Resim

Kadın Gücü projesi kapsamında Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan kritik sürece rağmen kadın çalışan sayısında yüzde 69’luk artış sağlandı. İstasyonlarına yeni kadın güçleri eklemeye devam eden firma, Türkiye’nin 73 ilinde kadın akaryakıt satış yetkilisi istihdam ediyor. Projenin başladığı 2018 Mart ayında firmada toplamda kadın akaryakıt satış yetkilisi sayısı 27 iken, bu sayı 2020 Aralık ayı sonunda 731’e yükseldi. Kadın market satış yetkilisi ise 576’dan 945’e ulaştı. Firma, Şanlıurfa’da da istasyonlarındaki kadın istihdamını teşvik ederek kadınların ekonomik hayata katılımlarına destek oluyor. Firmanın Şanlıurfa’daki  istasyonlarında 3 akaryakıt satış yetkilisi ve 9 market satış yetkilisi olmak üzere toplam 12 kadın istihdam ediliyor.

Resim

Şanlıurfa'daki bir akaryakıt istasyonunda akaryakıt satış yetkilisi olarak görev yapan Ayşegül Alkan, kentte özellikle aracı ile sorun yaşayan kadın müşterilerin kahramanı haline geldi. Kadın olmasının müşterilerin yaklaşımında herhangi bir fark yaratmadığını belirten Alkan, “Erkek - kadın fark etmeksizin tüm müşterilerimizle ilgileniyorum. Ancak kadın müşteri geldiğinde özellikle ben ilgileniyorum. Hava saatini kullanmakta zorlanan kadın müşterilerimizin hava ve su ihtiyacını sorguluyor, ihtiyaç durumunda araçlarını hava saatine çektirerek gerekli bakımı yaptırmalarına yardımcı oluyorum. Müşterimizin ücretsiz araç yıkama gibi ihtiyaçları için de yönlendiriyorum. Müşterilerimizle aramızda güzel bir bağ oluştu. Sakin zamanlarda, araçlarının bakımı yapılırken istasyonumuzun oturma alanında onlara eşlik ediyor, çay-kahve ikramında bulunuyorum. Zamanla istasyonumuzun düzenli müşterileri oluştu. Artık aile gibiyiz” dedi. Firmanın Kadın Gücü projesiyle toplumda çok önemli bir dönüşüme öncülük ettiğini vurgulayan Ayşegül Alkan, “Özellikle akaryakıt satış alanında kadın-erkek herkes, erkeklerin görev yapmasına alışkın. Müşterilerimize araçlarıyla ilgili yapılması gereken bakımları anlatırken şaşırdıklarını görüyorum. Fakat aynı zamanda benimle gurur duyduklarını da hissediyorum. Kentimizdeki istasyonlarda yakın zamanda daha fazla kadın gücü ile karşılaşacağımıza inancım tam” ifadelerini kullandı.

Resim