Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Kuş’un önerisi ve Gençlik Vizyonu Derneği Başkanı Mustafa Pakır öncülüğünde kurulan platformda; Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut, İNSED Şanlıurfa Derneği Başkanı Mustafa Ezher ve Eğitimci-Yazar Yunus Çoban yer aldı.

Platformdan yapılan açıklama da sivil toplum kuruluşunun Şanlıurfa’nın özgür, demokratik ve insan haklarına saygılı her türlü konu ve işleyişinin takibi, kontrolü ve fikir üretme konusunda çalışmaların yapılması için kurulduğu bildirildi.

Platformun amacının kentin sorunun çözmek, yol göstermek, siyasi partiler, kurumlar ve bürokrasi ile halk arasında köprü olmak ve kent adına öneriler sunmak olduğunu da belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Emin Kuş şunları söyledi;

''Platform, tamamen toplumsal sorumluluk taşıyarak hareket edecek. Platformda hiçbir ticari amaç güdülmeden, toplumun sorunlarına çözüm bulmaya yönelik, fikir, düşünce ve öneriler yer alacak. Çözüm önerileri sunmak, sorunları dile getirmek, yol göstermek, doğruları savunup yanlışları eleştirmekten ibaret bir platform olacak...

Siyasetin düzgün yapılmasını sağlamaya çalışmak, projeleri takip etmek, şehrin gelişmesine katkıda bulunmak, eğitim, hak, hukuk, adaletin gelişmesi için çaba sarfetmek. Siyasi partiler, kurumlar ve bürokrasi ile halk arasında köprü olmak. Doğruları savunup yanlışları eleştirmek, yol göstermek, öneriler sunmak da asli görevlerimiz olacak.

Okuyan, yazan, düşünen...kısacası duyarlı herkesten faydalanmak istiyoruz''