Türkiye’de ilk kez bir teknoloji girişimi 1 milyar doların üzerinde bir rakama satıldı. ABD Merkezli oyun şirketi Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i 1,8 milyar dolara satın aldı.

Zynga CEO’su Frank Gibeau, kendi tarihlerinin en büyük şirket almasını yaptıklarını açıkladı. Peak kurucusu ve CEO’su aslen Şanlıurfalı olan Sidar Şahin, şirketini 1,8 milyar dolara (12,3 milyar TL) ABD merkezli oyun şirketi Zynga’ya sattı.

Zynga CEO’su Frank Gibeau, konuyla ilgili yaptığı açıklama da ödemenin yarısının nakit, yarısının da Zynga hissesi olarak yapılacağını bildirdi.

Gibeau ‘“Peak’e ‘aramıza hoş geldin’ demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayımızı sekize çıkarırken, küresel kullanıcı sayımızı çarpıcı bir şekilde artırıyor ve gelecekteki yeni projelere hazırlanıyoruz. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek” dedi. 

Şanlıurfalı Necmettin Şahin’in oğlu Peak Kurucusu ve CEO’su Sidar Şahin ise satışla ilgili yaptığı açıklama da ‘’Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki, bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından Zynga'nın, Peak Games'i satın almasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Albayrak, paylaşımında, "Girişim ekosistemimiz güzel bir haberle parlıyor. Türk oyun şirketimiz Peak'ın, 1,8 milyar dolar değerlemeyle Zynga tarafından satın alınması Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri oldu. Tebrikler arkadaşlar." ifadelerini kullandı.

MEDYAURFA.COM