Kendine has mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleriyle öne çıkan peygamberler şehri Şanlıurfa'da, ciğer kebabı tüketimi salgına rağmen ilgi görüyor.

Şanlıurfalılar, bu yıl koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında iş yerlerinin kapalı olması nedeniyle ciğer kebabını ocak başında yiyemese de verdikleri siparişlerle bu eşsiz lezzetten vazgeçemiyor.

Görüntünün olası içeriği: yiyecek

Kentteki lokantalar, Kovid-19 tedbirleri kapsamında müşterilerine sadece paket servis hizmeti vermelerine rağmen vatandaşların talepleri sevindiriyor.

- "Ciğer kebabında düşüş olmadı"

Restoran işletmecisi Faruk Akbaş, yaptığı açıklmada, ciğer kebabının Şanlıurfa'nın vazgeçilmezi olduğunu ve özellikle kış mevsiminde daha çok tüketildiğini söyledi.

Kuzu ciğerinin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ifade eden Akbaş, şöyle konuştu:

Görüntünün olası içeriği: yiyecek

"Tecilli Urfa ciğerini Diyarbakır, Adana veya başka yerlerin ciğerleriyle karıştırmayın. Şanlıurfa'da ciğer yememişseniz bilin ki siz ciğer yememişsiniz. Şanlıurfa ciğerinin kendine has özellikleri vardır. Şanlıurfa ciğeri Karacadağ bölgesinde ve meralarda yetişen kuzuların ciğerlerinden yapılır. Kuzu ciğerimiz küçük parçalar halinde doğranır ve erkek kuzunun kuyruk yağıyla beraber şişe saplanarak pişirilir."

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yiyecek

Akbaş, salgın sürecine ve sadece paket satışı yapmalarına rağmen ciğer satışlarında bir düşüş olmadığına dikkati çekerek, "Herkesi Şanlıurfa'da kuzu ciğeri yemeye davet ediyorum. Şanlıurfalılar olarak ciğer bizim her şeyimizdir. Şanlıurfa'ya gelen misafirlerimiz kuzu ciğerimizi yedikten sonra 'Biz daha önce ciğer yememişiz' diyorlar." diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: yiyecek

Akbaş, yetkililerden, lokantalar ve restoranların tedbirler kapsamında açılmasını da talep etti.

Vatandaşlardan Bakır Nacaroğlu da salgın nedeniyle ciğer kebabını lokantalarda yiyemediklerini ancak sipariş vererek evlerinde ve iş yerlerinde tükettiklerini ifade etti.