Gençlerin mesleki yeteneklerini uygulamalı olarak geliştirme imkânı bulduğu, Mesleki Eğitim Merkezlerindeki motor, mekanik, iklimlendirme, torna, ağaç teknolojileri, metal işleri ve benzeri atölyeleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Vali Erin, yeni alınan eğitim materyallerini inceledi. Teorik eğitimlerin verildiği dersliklerde de eğitimlere katılan Vali Erin, gençlerle bir araya geldi.

Buradaki ziyaretinin ardından Evren Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini ziyaret ederek, kooperatif başkanı Mustafa Arslan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Vali Erin, sanayinin gelişmesinde küçük sanayi kollarının büyük önemi olduğunu belirterek, küçük sanayicilerin sürekli kendilerine geliştiren bir eğilimde olması gerektiğini kaydetti.

Organize Sanayilerde kurulan fabrikaların, küçük sanayilerde yetişen ustalar olmadan ayakta kalmasının mümkün olmadığını ifade eden Vali Erin, “Küçük sanayicilerimiz dediğimiz, ellerinin emeği, alınlarının teriyle ekmeğini kazanan ustalarımız, çıraklık, kalfalık ve ustalık geleneğinden gelen, yaptıkları işin tüm ayrıntılarını bilen kişilerdir. Ancak mesleklerini sürdürebilmeleri, ayakta kalabilmeleri için gelişen teknolojiyi yakından takip edebilmeleri gerekiyor. Bu anlamda küçük sanayimizde faaliyet gösteren Mesleki Eğitim Merkezi çok önemli. Benzer eğitim merkezlerini organize sanayi bölgemizde kurmak için de hazırlıklar yapıyoruz. Hem pratik yapacak, hem de teorik bilgilerle donanmış, uluslararası geçerliği olan meslek sertifikasına sahip genç ustalar yetiştirmek zorundayız” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan da, sanayi sitesinin inşa süreci hakkında bilgiler verdi. Şanlıurfa’da küçük sanayicinin gelişime ve yeniliğe açık olduğunu ancak bu gelişmenin şehrin sanayisinin gelişmesine paralel olduğunu belirten Arslan, Mesleki Eğitim Merkezi’nin Şanlıurfa sanayisinin gelişmesi için çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Arslan, sanayinin gelişmesi konusunda, “Bir bakıma talep, arz ekseninde gelişen bir sanayimiz var. Sanayimizin gelişmesi Irak kapısının açık olduğu dönemde başlamıştı. Hangi iş kolunda olursa olsun, o yönde talep oluşunca sanayicimiz de kendini hızlı şekilde o hizmeti verebilecek şekilde geliştirebiliyor. Bu anlamda yeni ustalarımız daha şanslı. Mesleki eğitim merkezlerinde pratik yapma şansına sahipler” diye konuştu.

Arslan, şehrin sanayisinin gelişmesi için gösterdiği çaba ve oluşturduğu sinerjinin sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, Vali Erin’e teşekkür etti.

Ziyaret, Vali Erin’in esnafın sorunlarını ve taleplerini dinlemesi ve yapılan istişarelerin ardından sona erdi.