Vali Abdullah Erin’in işsizliği azaltmak, yatırımcıları cezbederek üretim ve istihdama katkı sunmalarını sağlamak amacıyla projelendirdiği ve temin ettiği mali desteklerle kısa süre önce yapımı tamamlanan fabrika binasında, 125 Viranşehirli genç iş sahibi oldu.

VGS Tekstil adı verilen fabrikanın açılış törenine; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, VGS Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Beslenen ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Erin: Büyük Mutluluk Duyuyorum

Tüm şehitlerimiz ve Elazığ depreminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan törende konuşan Vali Erin, kısa süre önce temeli atılan fabrika binasında üretim ve istihdamın başlamasını görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Fabrikada ilk etapta 125 kişinin işe başladığını, yakın zamanda 300 ve orta vadede 600’ün üzerinde işçinin istihdam edileceğini ifade eden Vali Erin, “Bu fikrin ortaya atılmasından, gerçeğe dönüşmesine kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İbrahim Bey gibi yatırımcılarımızın sayısını arttırsın” dedi.

Şanlıurfa merkezde ve tüm ilçelerinde üretim ve istihdama destek olmaya devam edeceklerini kaydeden Vali Erin, Viranşehir’de yatırım kararı veren VGS Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Beslenen ve ekibini tebrik ederek, “Bu sadece bir fabrika yapımı değil. Viranşehir’in önünü açacak, burada çok sayıda işsiz gencimize, bacımıza, kadınımıza iş kapısı olacak yatırımların fitilinin ateşlenmesidir. Bundan sonrasının geleceğinden de hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Konuşmasına, Şanlıurfa’nın sosyo-ekonomik verileri hakkında bilgiler vererek devam eden Vali Erin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde son yıllarda başta eğitim ve sağlık olmak üzere büyük yatırımlar gerçekleştiğini hatırlattı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde, Karacadağ Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), yerel yönetimler ile Ticaret ve Sanayi Odasının da desteğiyle inşa edilen 13 ayakkabı fabrikasının tamamının yatırımcılara tahsis edildiğini ve buralarda istihdamın başladığını kaydeden Vali Erin, bu fabrikalarda çalışmaya başlayan binlerce kişinin üretim ve istihdama dahil olduğunu ifade etti.

Tahsis edilen 13 fabrikaya ilave olarak yeni talepler olduğunu ve bu talebi karşılamaya yönelik yeni bir proje ürettiklerini dile getiren Vali Erin, yıllık 600 bin TL bedelle kiraladıkları büyük bir fabrika alanında 10 adet ayrı fabrika inşa ederek bu taleplere de cevap vereceklerini, bu fabrika binalarını da müteşebbislere sembolik ücretlerle tahsis edeceklerini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin Şanlıurfa ziyaretinde, Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) için bir karar aldıklarını ve Şanlıurfa OSB’de buna yönelik 300 dönüm arsa ayırdıkları bilgisini veren Vali Erin, bu alanda da 15 fabrikanın temelinin atıldığını ve 3-4 tanesinin tamamlandığını ifade etti.

Viranşehir’deki açılış vesilesiyle yatırımcıları Şanlıurfa’ya davet eden Vali Erin; Valilik, Kalkınma Ajansı, kamu kuruluşları ve meslek kuruluşlarıyla birlikte yatırımcıların emrinde ve hizmetinde olduklarını ifade ederek, “Mesai mefhumu gözetmeksizin tüm yatırımcılarımızın hizmetinde olduğumuzu söyledik ve bunu da gerçekleştirdik çok şükür. Desteğimiz sadece fabrikayı yapıp teslim etmekle kalmayacak. Bundan sonra da Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve tüm arkadaşlarımızla birlikte numune olan bu yatırımın yaşaması, devamının sağlanması için tüm Viranşehirlilerin de sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Özşavlı: En Büyük Sorunumuz İşsizlik

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı da burada yaptığı konuşmada ilin en büyük sorunlarının başında elektrik sorununun geldiğini ve bu sorunu çözmeye yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Elektrikten sonra şehrin asıl sorunun istihdam olduğunu kaydeden Özşavlı, “Bugün bu fabrikanın açılışı, Urfa’nın, Viranşehir’in işsizlik sorununa büyük bir neşter vurmaktır. Büyük bir operasyonun başlangıcıdır” diyerek, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Peltek: Bölgenin Makus Talihini Değiştirmeye Kararlıyız

Viranşehir OSB’de açılışı yapılan tesisin birkaç ay önce temelinin atıldığını ve bugün açılışının yapıldığını hatırlatan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek de Vali Erin’i, Kaymakam Ömer Dereci’yi, İşadamı İbrahim Beslenen’i ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

İdareciler ve işadamlarıyla el ele vererek, bölgenin makûs talihini değiştirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Peltek, “İnşallah bu bir ile kalmaz. İşsizliği bertaraf edecek düşüncelerimizin var olduğunu ifade ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Beslenen: 600 İstihdam Hedefliyoruz

Açılışta bir konuşma yapan Viranşehir Giyim Sanayi (VGS) Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Beslenen de açılış törenine katılan herkese teşekkür ederek, fabrikalarında şu anda 125 kişinin çalıştığını, hedeflerinin 600 kişi istihdam etmek olduğunu söyledi.

Amaçlarının, Viranşehir’e istihdam sağlamak kadar burada iş kurmak isteyenlere de referans olmak olduğunu kaydeden Beslenen, Viranşehir’de daha çok fabrikanın açılmasına vesile olmak istediklerini ifade ederek, Vali Abdullah Erin başta olmak üzere yatırımlarının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.