Şanlıurfaspor’a hiçbir yönetimin, hiçbir siyasetçinin vermediği desteği veren Bakan Çelik, Usta Gazeteci Sedat Atilla’ya açıklamalar da bulundu.

Bakan Çelik, Şanlıurfaspor’un ligden düşmesinin kendisini derinden yaraladığını söyledi.

Herkes hesap verecek.

Şanlıurfaspor’un ligden düşmesiyle ilgili konuşan Bakan Çelik ‘’Bakan dahil, herkes hesap verecek. Kim konumu gereği yapması gerekeni yapmadıysa halka hesap verecek’’ dedi.

Abuk sabuk transferler yaptılar.

Şanlıurfaspor’un bu duruma düşmemesi gerektiğini belirten Bakan Çelik ‘’Bu takımın yönetim kısmında biz yokuz. Müdahalemiz yok. Biz yönetsek böyle mi yönetirdik ? Yönetimler geldiler, abuk sabuk transferler yaptılar. Kim yapıyor, niye, nasıl yapıyor ben bilemem. Kulüpte başkan değişiyor, benim haberim bile olmuyor. Biz işin başında değiliz çünkü. Ben sadece destek verdim, üzerime düşeni  yaptım, işin yönetim kısmında yoktum.’’ Dedi.

Kupa sevincini bile yaşatmadılar.

Şanlıurfaspor’un kapsamlı olarak masaya yatırılması gerektiğini belirten Bakan Çelik ‘’İlk dönemimizde Şanlıurfaspor’a destek verdik, bir üst lige çıkardık. O dönem bakanlığımda toplu iş sözleşmeleri vardı. Adıyaman’da idim. Yarıda bıraktım Şanlıurfa’ya geldim. Bize kupa sevincini bile yaşatmadılar. Biz Şanlıurfaspor’a bir şeyler karşılığında destek vermedik. Bu dönem harcanan parayla şampiyon olunurdu. Başarı gelirdi’’ dedi.

Herkes hibe edecek.

Şanlıurfaspor'un eski ya da yeni yönetiminde, takımdan kimine ne alacağı varsa, biz Şanlıurfalıyız diyorsa, çizgi çekmesi lazım. Herkesin alacağını hibe etmesi lazım'' dedi. 

Şanlıurfa’ya gelecek.

Açıklamalarında Şanlıurfa halkının Ramazan ayını da kutlayan Bakan Çelik, kente geleceğini, açık oturumda vatandaşlarla buluşacağını, Şanlıurfaspor ile ilgili tüm sorulara cevap vereceğini de belirtti.

Faruk Çelik-Sedat Atilla Ziyareti