Başkan Ekinci ‘’2. Ligde çay içmeye geldik’’ dedi.

Başkan Ekinci, 3 televizyon tarafından ortak yayınlanan canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekinci takımın ligden düşmesi nedeniyle kendilerine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Ekinci ‘’Şanlıurfaspor geçen sezon son hafta ligde kaldı ve sonra da ortada kaldı. Çok ciddi anlamda borçları olan bir kulüptü. Takıma biz sahip çıktık. Transferlere engel olan borçları ödedik. Aksi taktirde takım maçlara çıkamayacaktı. Birisinin bu takıma sahip çıkması gerekiyordu. Biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk’’ dedi.

‘’Urfaspor Mali açıdan iyi bir duruma geldi’’.

Başkan Ekinci, Şanlıurfaspor’un mali açıdan iyi bir duruma geldiğini söyledi. Kulüpten parasını alan kişilere de sitem eden Başkan Ekinci ‘’Bu alacaklarını faizi ile almaları doğru bir şey değildir’’ dedi.

‘’Burada kalıcı değiliz.’’

Ekinci, 2. Ligde kalıcı olmadıklarını da belirtti. İkinci ligde bir çay içip tekrar 1. Lige çıkacaklarını belirten Ekinci ‘’Şanlıurfaspor sahipsiz değil. Kim seçilirse seçilsin, onlara maddi ve manevi destek vereceğim’’ dedi.

‘’Alt yapı çok önemli’’

Açıklamalarında alt yapıya da değinen Ekinci, alt yapısı olmayan bir kulübün sürekli dışarıya mahkum olacağını ve menajerlerin eline düşeceğini ifade etti.

‘’Yönetim işi bilenler tarafından oluşmalı’

Başkan Ekinci, yeni oluşacak yönetimle ilgili de konuştu. Ekinci ‘’İşi bilenler tarafından güzel bir yönetim kurulması gerekli. Mesela Adana’da Samet Aybaba ‘’Ben Adana Demirsporluyum’’ dedi ve Sivasspor Adanademirspor’un üstüne gitmedi. Aslında lobiye de gerek yok. Maç sahada oynanır. Bir takımın sürekli lehine hata yapılıyor. Bizimde sürekli aleyhimize hata yapıldı. İnandığım için söylüyorum, takım düştüğü gün sabaha kadar tesislerde kaldık’’ dedi.

‘’Herkes yemin etti’’.

Başkan Ekinci, Şanlıurfaspor’un 1. Lige çıkması için herkesin yemin ettiğini belirtti. Ekinci ‘’İcap ederse tüm servetimizi dökeceğiz. Takımı tekrar birinci lige çıkaracağız. Herkesin kucaklayacağı ve herkesin desteğini alacağı bir yönetim oluşturacağız. Herkesle barışık bir yönetim olacak. 2. Ligde misafiriz. Herkesten destek bekliyoruz Şanlıurfaspor’u sevenler merak etmesinler. Şanlıurfaspor sahipsiz değildir’’ dedi.

MEDYAURFA.COM/NEDİM ATİLLA