Açıklama da ‘’Şanlıurfaspor konusunda her zaman olduğu gibi ‘samimi’ ve özverili desteğimiz devam etmektedir’’ denildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

‘’Büyükşehir Belediyemiz tarafından Şanlıurfaspor yönetiminin yapmış olduğu basın açıklaması ile ilgili olarak bazı hususlara açıklama getirilmesi gereği duyulmuştur. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 – 2020 yıllarında ilk yılı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle, ikinci yılında ise Covid-19 pandemisi nedeniyle ‘İsot Festivali’ dahil tüm festivaller ertelenmiş ve tek kuruş bütçe harcanmamıştır. Ayrıca Şanlıurfaspor konusunda her zaman olduğu gibi ‘samimi’ ve özverili desteğimizi devam ettirmektekteyiz.

 Şanlıurfasporumuzun bu zor zamanında Büyükşehir ve merkez ilçe Belediyelerimize bağlı şirketler üzerinden Şanlıurfasporumuza destek olmak amacıyla 3 Milyon TL’lik sponsorluk anlaşması yapılmıştır. Bağlı şirketlerimize düşen kısmıyla ilgili olarak da tüm iş ve işlemler yapılmış olup,  Şanlıurfaspor’un alacaklıları tarafından tüm hesaplarına konulan bloke nedeniyle mevcut para hesaba aktarılamamıştır. Bunun yanında bağlı şirketlerimiz olarak Şanlıurfasporu’muza personel, akaryakıt, mutfak giderleri, araç, tesis bakım ve onarımı gibi lojistik desteğimizi bu süreç içinde kesintisiz olarak devam ettirdik.

Yine Şanlıurfaspor yönetimi ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfaspor’a  ‘’Can Suyu’’ kampanyasını bizzat başlatmış ve kendi maaşından olmak üzere 15.000 TL tutarındaki ilk ödemeyi yine bizzat kendisi yapmıştır.

Şanlıurfaspor bu kentin takımıdır, Valiliğiyle, Büyükşehiriyle,  İlçe Belediyeleriyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, STK'larıyla, iş adamlarıyla, esnafıyla ve taraftarıyla Şanlıurfaspor’u hep birlikte bu sıkıntılı süreçten kurtarılması gerektiği inancındayız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur’’