Şanlıurfaspor’da kongre heyecanı sürüyor. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, delegeler ve taraftarların katıldığı kongrede, Şanlıurfaspor Fahri Başkanı Mehmet Ekinci bir konuşma yaptı.

Şanlıurfaspor’un borcunu açıkladı.

Başkan Ekinci, kongrede farklı bir liste çıksa da destek vermek zorunda olduklarını söyledi. Geçen kongrede farklı liste çıkmadığını belirten fakat bu kongrede farklı listelerin olduğunu ifade eden Başkan Ekinci ‘’Geçen kongrede ibra edilen borç transferlerle birlikte 60 milyondu. Şanlıurfaspor’un şuan da 7.5 milyon lira borcu kaldı. Geçen yıl borçtan dolayı liste çıkmamıştı. Şimdi ise çıktı. Borç azaldığı için listeler çıktı. Vatandaşlarımız artık biz de varız diyorlar. Bu bizim başarımızdır’’ dedi.

Eleştirilere yanıt verdi.

Başkan Ekinci, konuşmasında ‘’Siyasette Şanlıurfaspor üzerinden pazarlık yapıldı’’ eleştirilerine de yanıt verdi. Ekinci ‘’Bu suçlama kolay bir suçlamadır. Siyaset gelip bu kulübü bize teslim edin demedi hiçbir zaman. Yönetim Kurulu Listeleri oluştu da siyaset başka bir listeye mi yönlendirdi ? Bu eleştiriler haksız eleştirilerdir’’ dedi.

''Bakan Çelik takıma sahip çıktı''

Başkan Ekinci, kongrede bazı üyelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Başkan Ekinci ‘’Bazı üyeler sayın Bakanımızla ilgili ifadeler kullandı. Ortaya bir laf söyleyip etrafını doldurmaya çalışmak yanlış. Şanlıurfalı olmak sadece burada doğup büyümek değil, Şanlıurfaspor gibi değerlere de sahip çıkmaktır. Sayın Bakanımız bir Urfalıdan daha fazla bu takıma sahip çıkmıştır. Bu işe kim gelirse gelsin destekleriz demiştir’’ dedi.

''Üyelerle ilgili bir sıkıntı yok''

Ekinci, Şanlıurfaspor’dan bazı üyelerin çıkarılmasına ilişkin hukuksuzluk iddialarına da yanıt verdi. Ekinci ‘’Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Bu tür itirazların geleceğini biliyorduk. Hiçbir kulüp kendini sıkıntıya koyacak bir duruma kendini düşürmez. ‘’ dedi.

NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM