Başkan Ekinci programda önemli açıklamalar da bulundu.

Son haftalarda alınan kötü sonuçlarla eleştiri oklarının çevrildiği Şanlıurfaspor’un durumu ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Şanlıurfaspor’a yöneltilen eleştiriler yanıt veren Başkan Ekinci, yönetim oluşturulurken yaptıkları açıklamaları hatırlattı ve ‘’Kayıtlarda mevcut. Takımı kurarken ‘’Hedefimiz idari ve mali yönden bu kulübü yönetilebilir bir hale getirmek. Hedefimiz bu sezonu orta sıralarda tamamlamak. Bir dahaki sezon ise hedefimizi yükseltmek’’ demiştik. Hedefimizden sapma olmadı’’ dedi.

Hedeflerimizden uzak değiliz.

Program moderatörlerinin sorularını yanıtlayan Başkan Ekinci ‘’Sezon başında başlarken ortaya koyduğumuz hedeflerden uzak değiliz. Ne demiştik takımı kurarken ‘’Borç olayını kontrol altına almamız gerekiyor. Borcu düşürmemiz gerekiyor. Kuracağımız bu takımda bu yıl orta sıralarda kalmak, önümüzdeki yıl da hedefimizi büyütmek istiyoruz’’ ifadelerini kullanmıştık. Kayıtlarda mevcuttur. Bu hedeflerimizden hiçbir sapma olmadı ki.’’ Dedi.

Takımın 45 milyon borcu vardı.

Şanlıurfaspor’u devir aldıklarında, takımın 45 milyon borcu olduğunu da hatırlatan Başkan Ekinci ‘’Transfer yasağı olan, elinde futbolcusu olmayan, 45 milyon TL borcu olan bir takım vardı. Eski yönetimden bazı arkadaşlar borçlarından feragat ettiler. Eski Başkan Fethi Şimşek alacaklarını dondurdu. Önce transferler yapıldı. Hoca alındı, teknik ekip kuruldu. 12 milyon TL harcama yapıldı. Sıfırdan bir takım kuruldu. Takım olma hüviyeti zaman gerektiriyor. Bu harcamaların haricinde, 45 milyonluk borç 35 milyon TL’ye düşürüldü. Mali anlamda birkaç ay içerisinde güzel gelişmeler oldu. Böyle devam ederse borçlar daha da düşecek. Borcuna sadık olan, ödemelerini zamanında gerçekleştiren 3, 5 kulüpten biriyiz.’’ Dedi.

Şanlıurfaspor’a faydası olmaz.

Başkan Ekinci, yapılan eleştirilere de dikkat çekti. Takımı, yönetimi yerden yere vuran, yapıcı olmayan eleştirilerin Şanlıurfaspor’a katkı sağlamayacağının altını çizdi. Ekinci ‘’İyi oynamayınca tabi ki eleştirilebiliriz. Teknik kadro, idari kadro eleştirilebilir. Bu gayet doğaldır fakat, eleştirilerin yapıcı olması gerekir. Takıma katkı sağlaması gerekir. Yapıcı olmayan eleştiriler takıma zarar verir. Şanlıurfaspor’un iyi olacağı kanaatindeyim. Nerelerde yanlış yaptık, ne eksiklerimiz var, şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz. Şuan skorer oyuncu noktasında eksiğimiz var. Bireysel anlamda takımı takımı çekip götürecek futbolcumuz yok. Sürekli günü kurtarma ya da transfer de hata yapmayayım şeklinde titizlenmeden kaynaklı eksikler var. Bundan herkes emin olmalı; Teknik kadro ve idari kadro iyi niyetli ve en iyisini yapma peşinde.’’ Dedi.

Yönetimde çift başlılık mı var ?

Başkan Ekinci ‘’Yönetimde çift başlılık var, yönetim olağanüstü toplandı’’ iddialarına da yanıt verdi, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ekinci ‘’15 günde bir yönetimdeki arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Yönetimimizde hiçbir sorun yok. Herkes iyi niyetli ve herkes Şanlıurfaspor’un başarısı için mücadele ediyor’’ dedi.

Değişiklik fayda sağlamaz.

Kötü sonuçların alınmasıyla, sık sık teknik kadro da değişikliklerin dile getirilmesi konularına da değinen Başkan Ekinci ‘’Geçmiş 4 yılda gördük ki, hoca ve teknik kadro değişikliği takıma katkı sağlamadı. Şimdi neden böyle bir değişikliğe gidelim ? Hocamızla ve teknik kadromuzla aynı şekilde devam ediyoruz. ‘’ dedi.

Teşekkür etti.

Başkan Ekinci, takıma destek olan; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye,  Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a, Karaköprü
Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

Destek yağdı.

Başkan Ekinci’ye canlı yayında taraftarlardan destek yağdı. Santra Programının Facebook sayfasına yorumlar yazan taraftarlar Başkan Ekinci’nin ve Şanlıurfaspor’un yanında olduklarını söylediler.

‘’Hangi babayiğit bu yükün altına girebilirdi’’

Başkan Ekinci’ye destek mesajı gönderen Şanlıurfaspor Taraftarlar Dernek Başkanı Abdullah Tuğbay ‘’Hangi babayiğit 45 milyon borcun altına girebilirdi. Takıma destek var mı ? yok. Gelir var mı ? yok. Herkes eleştiriyor, herkes diyor ligde kalalım, herkes diyor başarılı olalım. Para olmadan olur mu bunlar ?. Herkes eleştirilebilir ama Allah aşkına kim bu yükü kaldırabilirdi ? Mehmet Ekinci ve yönetimine teşekkür etmek gerekir. Herkesin ağzında dolaşıyor, hoca gitsin, bu gelsin, o gitsin, şu gelsin zaten bu kafayla bu kulüp bugüne kadar bir yere varamamış’’ dedi.