Ünal, Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresi'nin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "CHP'li bir vekilin 15 Temmuz'a yönelik açıklamaları var, toplumdan da tepki görmüş durumda, nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Ünal, bunun yeni bir şey olmadığını ifade etti.

Darbe girişimine karşı verilen mücadelenin itibarsızlaştırılması için "kontrollü darbe, tiyatro" gibi ifadelerin kullanıldığını hatırlatan Ünal,  bu sözlerin, bu bakış açısının hala devam ettiği gösterdiğini belirtti. Ünal, "15 Temmuz gecesi verdiğimiz 250 şehit, 2 binin üzerinde gazimiz var. Şu anda, şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Buradan şunu söylemek istiyorum, Gezi'de geldiler yenildiler, 17-25 Aralık'ta geldiler yenildiler, 15 Temmuz'da yenildiler. Şimdi yine birilerinin kulaklarına bir şeyler fısıldanıyor ve önümüzdeki süreçte yine bir psikolojik harekat söz konusu bunlar tarafından." diye konuştu. 

Bazı çevrelerin Türkiye'ye dönük bir şeyler yapılacakmış gibi sürekli bir psikolojik harekat içerisinde olduklarını dile getiren Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da bunun bir parçası, bunu böyle görmek gerekir, '17-25 Aralık tekrardan Amerika'da pişirilip Türkiye'ye dönük tekrardan bir operasyon söz konusuymuş, Türkiye'ye dönük yeni bazı yaptırımlar uygulanacakmış.' Bugün kongrede Cumhurbaşkanı'mız açık bir şekilde söyledi; Mehmet Akif'in o muhteşem şiiriyle cevap verdi. 'Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki Hakk yoludur, durmak bilmeyiz yürürüz.'

Bu süreçte biz iki şeye bakıyoruz, bu milletin verdiği mücadelede bir tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda Kuvayımilliye güçleriyle birlikte verdiği mücadelede olduğu gibi bugün de Recep Tayyip Erdoğan dimdik, milleti temsil eden bir lider olarak aynı şekilde yerli ve milli unsurlarla ittifakını sürdürerek, yoluna devam ediyor, gayrı milli unsurlar da iş birliği içerisinde maalesef mücadelelerine devam ediyorlar."

Milletle yol yürüdüklerini ve son derece rahat olduklarını vurgulayan Ünal, Rize'de ilk il kongrelerini gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin bölgede oynanan oyunları ne kadar net gördüğünü açıkladığını aktaran Ünal, şöyle devam etti:

"15 Temmuz sonrası FETÖ'cü bazı Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış subayların NATO'nun içinde kaldığını biliyoruz ve maalesef AB ülkelerinin bu FETÖ'cü artıkları koruduğunu da biliyoruz. Norveç'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerinin, tatbikat sırasında düşman güçlerin safında gösterilmesi ve hedef gösterilmesi bir skandaldır, kabul edilebilir bir durum değildir. 15 Temmuz sonrası NATO'nun bir müttefikine dönük uygulamaları kabul edilebilir değildir."

Suriye ve Irak sınırının aynı zamanda beşinci maddeden dolayı NATO sınırı olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Ünal, "Maalesef geçmişte NATO'nun buna uygun davranmadığını da gördük. Bugünkü bu davranışı da kuru bir özürle geçiştirenlerin aslında daha derindeki bu sorunu görmelerini ve buna müdahale etmelerini bekliyoruz." ifadelerine kullandı.

Bir başka soru üzerine ise Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesinin son derece açık ve net olduğunu dile getiren Ünal, şu anda dört terör örgütüyle mücadele edildiğini söyledi. Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu ve terörle mücadelede ülkelerle açık iş birliği yaptığını söyleyen Ünal, "Herhangi bir şekilde 'Senin teröristin, benim teröristim' olmaz." diye konuştu.

- "Çifte standarda karşıyız"

Bütün ülkelerin teröre karşı ortak tavır almaları gerektiğinin altını defalarca çizdiklerini ancak Türkiye'nin terörle mücadelede müttefik olduğu ülkelerden gerekli desteği göremediğini dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız da ifade ettiler, biz sınır güvenliğimizi sağlamak için mücadele ederken en kritik zamanımızda NATO'nun bir hava savunma sisteminin parçası olan patriotları buradan çekme kararı alması kabul edilebilir bir durum mudur? Biz müttefikimiz olan ülkelerle yeni bir hava savunma sistemi kurmak için görüşmelere başladığımızda bize ne dediler? 'Biz sizinle know-how paylaşmayız. Ortak iş birliğine gitmeyiz.' Tabii ki Türkiye Rusya ile S400 görüşmelerine başladığında şartlar son derece uygun olduğu için iş birliğine gittikleri için know-how paylaşımından dolayı biz S400'leri Rusya'dan aldık. Bundan dolayı Türkiye'ye eğer yaptırım uygulayacaklarsa NATO müttefiki olan ve Rus füzesi kullanan diğer ülkelere de dönüp bakmaları gerekir. Biz çifte standarda karşıyız. Biz Türkiye'ye dönük uygulanan bu farklı yaptırımlara karşı olduğumuzu defalarca da ifade ettik."

Ünal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.