AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı adaylığı için İstanbul'a Çağrılan 5 aday adayından birisi olan Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa’nın yeni İl Başkanı oldu.

Başkanlık için ismi geçen Ali Delioğlu, Mustafa Yavuz, İbrahim Halil Kızılelma, Bekir Kan ve Abdurrahman Kırıkçı, bugün İstanbul’da AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Uzun süren toplantıların ardından, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan adaylığına Abdurrahman Kırıkçı seçilerek, 2023 seçimlerine partiyi taşıyacak isim oldu.

KONGRE 17 ŞUBAT'TA!

AK Parti Şanlıurfa 7. Olağan İl Kongresinin 17 Şubat 2021’de yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Abdurrahman Kırıkçı Kimdir?

Abdurrahman Kırıkçı 1971 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Hem sivil toplum alanında hem siyasi alanda görev ve aktiviteleri ile tanınıyor. 5 yıldır Suriye İnsani Yardım Platformu'nun Koordinatör üyesi olarak çalışmalara katkı sunuyor. Bölge Tabiat Varlıkları Koruma Kurul üyesi olarak da uzun bir süre görev yapan Kırıkçı, mühendislik ve ticari faaliyetlerine devam ediyor. Çevre mühendisi olan Kırıkçı'nın "çevre" ve "şehir" üzerine kapsamlı bir tez çalışması da bulunuyor. Lise yıllarından bu yana sivil toplum ve siyaset içerisinde yer alan Kırıkçı, üniversite yıllarında da öğrenci temsilcisi olarak çeşitli panel ve etkinliklere katıldı. Evli ve dört çocuk babası olan Kırıkçı, orta derecede İngilizce, Arapça bilmektedir.