Perşembe günü Şanlıurfa’ya AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte gelen Açanal, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Güneydoğu Bölge Koordinatörleri Abdullah Ağralı, Ahmet Sorgun, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Şanlıurfa Koordinatörü Orhan Karasay ile birlikte temaslarda bulundu.

Resim

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte Rektör Prof. Dr. Sabri Çelik’i makamında ziyaret eden Açanal, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda ‘’Türkiye’yi Yarınlara Taşımak’’ konferansına katıldı. Konferans sonrası Şanlıurfa Valiliği’ne giden Açanal burada Kurtulmuş ile birlikte Vali Abdullah Erin’i ziyaret etti.

Resim

’Kurtuluşunun 100. Yılında Uluslararası Kültür ve Tarih Festivali’’ tanıtım lansmanına da katılan Açanal, daha sonra partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında yer aldı. Burada Türkiye’nin sınır güvenliğine ilişkin bir konuşma yapan Açanal ‘’Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Sınır güvenliğimiz için gerekenler yapılıyor’’ dedi. AK Parti’nin kongre sürecine de değinen Açanal ‘’Kongrelerimiz bir festival, şölen havasında geçiyor. Kongre sonrasında seçim varmış gibi omuz omuza çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz’’ dedi.

Resim

Kurtulmuş’un ardından Şanlıurfa’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a da eşlik eden Açanal, AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkan ile birlikte İl Dış İlişkiler Başkanları Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısına katıldı.

Resim

Burada da bir konuşma yapan Açanal, toplantının bölgesel yapılmasının çok faydalı olduğunu ensar şehir olan Şanlıurfa’nın sorunları ve yapılanlar hakkında görüşlerini belirtti.

Resim

Açanal kentte partisinin Hilvan ve Bozova kongrelerinin yanı sıra, 7. Gıda, Tarım ve Hayvancılık fuarına da katılarak çiftçilerle bir araya geldi.

Resim

MEDYAURFA.COM