MEDYAURFA.COM köşe yazarı Gazeteci Sedat Atilla’nın Esentepe’deki çalışma ofisine, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile birlikte giden Milletvekili Ahmet Akay, önemli açıklamalar da bulundu.

Gazeteci Sedat Atilla, Milletvekili Akay’a, Akçakale ve Harran’ın elektrik sorunundan, yol sorununa, Akçakale çadır kentteki yolsuzluk iddialarından yine ilçedeki sosyal alan yetersizliğine kadar önemli sorular yöneltti.

‘’Elektrik sorununu çözmek zorundayız’’

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Akçakale’nin elektrik sorununu çözmek zorunda olduklarını söyledi. Elektrik sorununun kangrenleşerek devam ettiğini belirten Akay ‘’Azimliyiz. İnşallah bu sorunu kökünden çözeceğiz. Şahsi ve keyfi hiçbir soruna fırsat vermeyeceğiz. Bu sorunu siyasetçiler olarak ortadan kaldırmak zorundayız. Milletvekili arkadaşlarımızla, STK’larımızla, valimizle hep birlikte bu sorunu çözmek zorundayız. Kendimize güveniyoruz. Kararlıyız’’ dedi.

‘’Pekmezli-Akçakale yolu tamamlanıyor’’.

Milletvekili Akay, Sedat Atilla’nın ‘’Akçakale-Pekmezli yolu ne zaman tamamlanacak?’’ sorusunu da yanıtladı. Akay, Pekmezli-Akçakale yolunun 5 kilometrelik bölümünün kaldığını, 1 ay içerisinde sorunun çözüleceğini bildirdi.

‘’Akçakale-Suruç yolu yapımına bu yıl başlanacak’’

Pekmezli-Akçakale yolunun tamamlanmasıyla birlikte, Suruç-Akçakale yolunun yapım çalışmalarına başlanacağını da açıklayan Akay ‘’İhalesi yapıldı. Şantiyeye yer bulma çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içinde çalışmalar başlayacak’’ dedi.

‘’Vatandaşlarımız provokatör oyunlara gelmesin’’

Milletvekili Ahmet Akay, açıklamasında Şanlıurfa-Akçakale karayolunun yol yapım çalışmalarıyla ilgili bilgi de verdi. Akay, vatandaşlardan provokatör oyunlara gelmemelerini de söyledi. Akay ‘’2004 yılında ben Belediye Başkanı iken gümrük kapısı sosyal hizmet binasının açılışı yapıldı. Dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa’ya geldi. Multivizyonla açılış gerçekleşirken Cumhurbaşkanımıza yol sorunumuzu ilettik. O zaman talimat verdi ve yol duble yapıldı. 5 yıl sürdü yapımı. Hizmette, nereden, nereye geldiğimizi belirtmek için söylüyoruz; Bu yolu, sathi kaplama haliyle kabül etmiyoruz. En kısa sürede sıcak asfalt yapılmalı. Vatandaşlarımızdan isteğimiz provokatör eylemlere gelmesinler. Asfaltın 20 kilometresi ince mucurla yapılacak. Önümüzdeki yıl ise sıcak asfalta dönüştürülecek. Her hizmet yapıldığında, bu hizmeti istemiyorum deyip, yolu kesmek, çalışanları engellemek, güvenlik güçlerine karşı gelmek Harran ve Akçakalelilere yakışmaz’’ dedi.

Çadır kentteki ihalede usulsüzlük iddiaları.

Gazeteci Sedat Atilla, Akay’a basına yansıyan Akçakale’deki çadır kentte gündeme gelen güvenlik ihalesinde usulsüzlük iddialarını da sordu. Akay ‘’İhale işleriyle benim işim olmaz. İlçe Kaymakamımıza, yöneticilerimize güvenmek zorundayız. İlçe kaymakamımız bu konuda devletten yana tavrını koydu. Eski ihalelere göre yüzde 200’lere varan indirimlerin olduğunu gördük. Konuyla ilgili detaylı araştırma da yapılacak. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum’’ dedi.

‘’Akçakale’deki sosyal alanlar yeterli değil’’.

Sedat Atilla, Akçakaleli vatandaşların sık sık kendilerine ilettiği ilçedeki sosyal alanların yetersizliği konusuna da Akay’a sordu. Akay ‘’Büyükşehir Belediyemiz Akçakale’de bazı sosyal tesisler yaptı fakat yeterli değil. Büyükşehir Belediye Başkanımızla tekrar konuşacağız. Sosyal tesislerin arttırılması yönündeki taleplerimizi ileteceğiz. Başkanımızda bu konuda hassas davranıyor’’ dedi.

Gazeteci Sedat Atilla, röpörtajın sonunda ziyaretinden dolayı Akay’a teşekkür etti. Akay ise ziyaretle ilgili ‘’30 yıllık kadim dostumuz Sedat beyi ziyaret ettik. Şanlıurfa siyasetine yön veren bir kardeşimiz. Ustalığı her zaman bizlere yardımcı olmuştur’’ ifadelerini kullandı.

Ahmet Akay Kimdir ?

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdi. Adıyaman ve Şanlıurfa'da öğretmenlik görevinde bulundu. 10 yıl okul müdürlüğü görevi yaptı. 1994 yılında Akçakale Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akay, 3 dönem bu görevi yürüttü. Akay, 27. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

DİĞER RÖPÖRTAJLAR...

-

-

-

-

-

-

-

-

-