Şanlıurfa’da AK Partili belediye başkanlarının eşleri, il ve ilçe kadın kolları teşkilatları Karaköprü’de bir araya gelerek anayasa değişikliği paketi ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemi ile ilgili istişarelerde bulundu. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin eşi Güler Baydilli’nin ev sahipliğinde yemekte bir araya gelen Ak Partili kadınlar, daha sonra Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda toplantı yaptı. Ak Partili kadınlar daha sonra Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’yi makamında ziyaret etti.
Toplantıya Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin eşi Güler Baydilli’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vidan Gönüllü Çelik, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız’ın eşi Yasemin Yıldız, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın eşi Ayşe Pınarbaşı, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un eşi Adile Demirkol, Ak Parti Karaköprü İlçe Kadın Kolları Başkanı Eda Çakmaklı ile İl ve İlçe Kadın Kolları mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin eşi Güler Baydilli, 16 Nisan’a sayılı günler kala çalışmaların sürdüğünü belirterek, eski Türkiye’de darbelerin, krizlerin, sorunların had safhada olduğunu söyledi. Güler Baydilli, “Geçmişte uluslararası toplantılarda sözü geçmeyen, yetersiz bir Türkiye vardı. Şimdi ise tüm şer odaklarına karşı dimdik durarak mücadele eden bir Türkiye var. 16 Nisan’dan sonra daha güçlü bir Türkiye olacak” diye konuştu. Baydilli, katılımları nedeniyle tüm başkan eşlerine ve Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı üyelerine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi ise Türkiye’nin güçlü kadınları olarak Kurtuluş savaşında ve 15 Temmuz’da mücadele örneği sergilediklerini ifade ederek, Türkiye’de kadınlarda güçlü bir evet beklediklerini, bunun için çalıştıklarını kaydetti.

Toplantıdan sonra Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ak Partili kadınları makamında kabul ederken, yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Başkan Baydilli, ülkenin bu günlere gelmesinde, tüm olumsuzluklara göğüs germesinde kadınların büyük emeği olduğunu söyledi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ak Partili Kadınlar ile ziyaret sonrası hatıra fotoğrafı çektirirken, ziyaretleri için teşekkür ederek uğurladı.