Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olarak tek aday gireceği kongre için HDP dışındaki tüm siyasi partiler davet edildi.

Bugün Ankara Arena’da gerçekleşecek kongreye; 400’ü aşkın yabancı konuk, sivil toplum temsilcisi, 217 engelli ile gazi şehit yakını,124 yabancı devlet misyon temsilcisi, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisinin yanı sıra; Türkiye’de faaliyet gösteren 29 yabancı STK temsilcisi ve tüm illerdeki teşkilatlar davet edildi.

Yarısı değişecek.

Daha önce AK Parti kurmaylarının yaptığı açıklamalara göre parti yönetiminin yarısı değişecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm delegelerin imzası ile tek aday gösterileceği kongrede gözler partinin karar organı olan 50 kişilik MKYK listesinde olacak. MKYK listesinde Şanlıurfa’dan yine bir kişinin yer alacağı da edinilen bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği kongre hazırlıklarında kurmaylarıyla toplantı gerçekleştirdi. Bugün ki kongrede tek liste olarak sunulan MKYK’nın yanı sıra partideki diğer organlarda da seçime gidileceği, Erdoğan’ın bugün gerçekleştirmesi beklenen yeni MKYK toplantısının ardından MYK’yı da belirleyeceği gelen bilgiler arasında.

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABERLER...