AK Parti Şanlıurfa Aday Tanıtım toplantısı 11 Nisan Kapalı Spor salonunda gerçekleşti.

Katılım nasıldı ?

AK Parti’nin aday tanıtım toplantısına milletvekili adaylarının yakınlarının katıldığı gözlemlendi. Salondaki en yoğun kitleyi yine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa merkezden katılan sevenleri oluşturdu. Bakan Fakıbaba için de merkezden katılımın olduğu görüldü.

Kimler katılmadı ?

Aday toplantısına katılanlardan çok, katılmayanlar da dikkat çekti. Mahmut Kaçar dışında 27. Dönem Milletvekili aday listesinde yer almayan Faruk Çelik, Kemalettin Yılmaztekin ve Mehmet Akyürek aday tanıtım toplantısına katılmadı. Belediye Başkanlarından ise Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’da toplantıya katılmadı. AK Parti Genel merkezi tarafından İl Başkanlığı görevinden istifa ettirilerek AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olan eski il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de toplantıya katılmaması dikkat çekti.

Fakıbaba’ya karşı ortak dil kullandılar.

Toplantı da bazı Milletvekili adayları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba için ortak bir söylem kullandılar. Platforma çıkarak tek tek konuşma yapan milletvekili adaylarından bazıları konuşmalarında Fakıbaba için ‘’AK saçlı ağabeyimiz’’ ifadesine sık sık yer verdiler.

Çok konuşulan o iddiaya yanıt verdi.

Bakan Fakıbaba, konuşmasında birkaç gündür kamuoyu gündemini oldukça meşgul eden ‘’Aday listesini Fakıbaba yaptı’’ iddialarına da yanıt verdi. Fakıbaba ‘’Ben yapmadım’’ dedi. Listedeki adayların bazılarıyla ilk kez tanıştığını vurgulayan Fakıbaba ‘’Ben mert bir insanım. Ben yapsam çıkar ben yaptım derdim. Hiçbir bakan liste oluşturmadılar. İftiralara inanmayın. Listeyi ben yapmadım’’ dedi.

Heyecanına yenik düştü.

Aday toplantısında heyecanına yenik düşen milletvekili adayları da oldu. AK Parti’nin 14. Sıra milletvekili adayı İbrahim Ayhan, konuşma yaptığı sırada heyecanlandığını belirterek konuşmasını kısa sözlerle tamamladı.

AK Parti’nin seçim maratonu başladı.

Aday tanıtım toplantısının ardından AK Parti’nin milletvekili adayları da resmen seçim çalışmalarına başladılar. Toplantının ardından esnafa inen milletvekili adayları, bu akşam iftarlarını ise teşkilatlarla birlikte Şehitlik Çamlık’ta birlikte açacaklar. İftar yemeğinin ardından ise Milletvekili adayları canlı televizyon programında Şanlıurfalılara hitap edecekler.