AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam,  24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçime ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Kongre süreçlerinde siyasette kadın sayısını artırmaya yönelik yaptıkları çalışmaların seçim çalışmalarına bir altyapı oluşturduğunu ifade eden Çam, kongre sürecinde her ilden üç katı kadın aday ile bir araya gelerek, mülakat yaptıklarını ve teşkilat üyelerini daha yakından tanıma imkanı bulduklarını kaydetti.

Çam, kongre sürecinin titiz, çok yönlü ve yoğun bir şekilde geçtiğini aktararak, “81 il, 921 ilçe teşkilatlarımız, tek tek gözden geçirildi. İllerde kurulan ve genel merkezin temsilcisinin de bulunduğu komisyonlarımızın yaptığı mülakatlar sonucu belirlenen en az üçer il ve ilçe başkan adayı Genel Merkeze geldi. Bizzat benim görüştüğüm aday sayısı bin 600'ü geçti.” diye konuştu. 

"Kadınlar erken seçimi olumlu karşıladı"

Kadınların her alanda var olma mücadelesi yürüttüğünü anlatan Çam, "Kadınlarımız erken seçimi çok olumlu karşıladılar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin faydalarını görmek istiyor. Bir an önce seçim atmosferinden çıkıp, ekonominin daha stabilize hale getirilmesini arzuluyor. Kadınlarımız çok bilinçli, erken seçimin bir an önce yapılmasının neden önemli olduğunu da iyi biliyorlar." ifadelerini kullandı.

Çam, tüm kongrelerin tamamlandığını, mahalle temsilcisinden sandık başında duracak teşkilat mensuplarına kadar tüm hazırlıkların son aşamaya geldiğini anlatarak, seçime hazır olduklarını bildirdi. Çam, "24 Haziran'da hem Mecliste güçlü bir şekilde parlamentoyu oluşturacağımıza hem de Cumhur İttifakı ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı mümkün olabildiği en fazla oyla seçeceğimize inancımız tamdır." dedi.

"Kimisi milletvekili olmak için, kimisi ise tarafını belli etmek için aday olmuş"

AK Parti'den milletvekili aday adayı olan kadın sayısının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Çam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın milletvekili aday adayı başvurusunda, geçmiş dönemlerle kıyasladığımızda gözle görülür oranda bir artış var. Ülkemiz ve kadınlarımız için projeleri olan, milletvekili olarak hizmet etmek isteyen bir grup var, bir de milletvekili olmak için değil, safını belli etmek, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın yanında yer almak için aday olan bir kesim var. Bunlar da bizi çok mutlu etti. Siyasette kadın sayısının artmasında Cumhurbaşkanımızın kadınlara ve gençlere verdiği önemin büyük katkısı var. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta kadınların yolunu açması, kadınları siyasetin öznesi olarak görmesi kadınlarımızı daha da heveslendiriyor."

Erdoğan'ın bazı illerde kadın kolları kongrelerine katılarak önemli mesajlar verdiğini, kadınların siyasette var olması için yüreklendirdiğini anlatan Çam, kadınların sayısının artmasıyla siyasette kalitenin de artacağını vurguladı.

"Erkekleşmeden siyasette var olmalıyız"

Lütfiye Selva Çam, siyasete katılan kadınların erkekleştiği yönündeki eleştirilere de değinerek, kadınların erkekleşmeden siyaset yapması için kadın kollarının kurulduğunu söyledi.

Siyasette bir erkek egemenliğinin söz konusunu olduğunu ifade eden Çam, "Kadınlar da erkekler gibi davranış biçimi gösterdikleri takdirde farklılığı ortaya koyamıyorsunuz. Hem kadınlarımızı temsil edeceğiz hem ülkemize hizmet edeceğiz. Kadın bakış açısını, hassasiyetlerini, merhametini, samimiyetini karar alma mekanizmasına yansıtan, diklenmeden dik duruş sergileyen ve erkekleşmeden siyasetini yapan kadınlarımızın parlamentoda sayısını artırmak en büyük gayemiz. Yaklaşımlarımızın farklı olması lazım ki zenginlik olabilsin." diye konuştu.