16 Nisan Halk oylamasında %97.8'lik oranla Türkiye rekoru kıran Harran'ın başarısı Ak Parti Genel merkezinde de geniş yankı buldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık ettiği Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında referandum sonuçlarını değerlendirirken Harran'ın rekoru salondan büyük alkış aldı. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulunan Yılmaztekin "Harran ve Akçakale'nin Türkiye Rekoru'nun Genelmerkezde alkışlandığı an temsilen ordaydık. Mahmut Özyavuz ve İbrahim Yıldık Başkanları tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısındaki değerlendirmenin ardından bugün de Tanıtım Medya Başkan Yardımcıları Genel merkezde Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya gelerek halkoylaması sürecini değerlendirdi. Harran ve Akçakale'nin rekoru için pasta kesilen toplantıda Genel Başkan yardımcıları Yılmaztekin'i tek tek tebrik ettiler. 

16 Nisan oylamasında Yılmaztekin'in seçim bölgelerinden olan Harran %97.8'lik oranla Türkiye 1.si, Akçakale %95.2 ile Türkiye 3.sü olmuştu.