Başkan Seyyar, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte Güneydoğu’nun saklı incisi Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin en önemli sorunlarından birisi olan ulaşım sorununu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a iletti.

Bakan Arslan’a Şanlıurfa ziyaretinde Halfeti’nin ulaşım sorunu ile ilgili sunum halindeki dosyayı sunan yeni Başkan Seyyar ‘’Otoyol bağlantısı ile eski Halfeti arası mevcutta 2x1 sathi kaplama yol. Eski Halfeti’de hızla gelişen turizm yoğunluğu düşünüldüğünde bu 36 kilometrelik yol yetersiz ve tehlikeli kalıyor’’ dedi.

Seyyar ‘’Halfeti-Gaziantep, Halfeti-Şanlıurfa karayollarına ulaşım için e-90 otoban yolu kullanarak gelen yerli ve yabancı turistler, 10 kilometre yol kat ederek otoban gişelerine gelebiliyor. Buda ziyaretçilere hem ekonomik hem de zaman açısından külfet getiriyor’’ dedi.

Seyyar, Halfeti’deki yol sorunun giderilmesi ve turizm yolu standartlarında projelendirilmesiyle birlikte bölgeye turizm anlamında büyük bir ivme kazandırılacağını da sözlerine ekledi.