Şentop, AK Parti’nin Meclis’te çoğunluğu sağlayamaması halinde erken seçime gideceği ile ilgili iddialara ilişkin ‘’ Yeni sistemde kolayca seçime gidebilmek mümkün değil. 7 Haziran'da 45 günde hükümet kurulamazsa seçime gidiliyor. Yeni sistemde bunun bir maliyeti var. Meclis'ten çoğunluk çıkmadı diyelim, cumhurbaşkanı seçime gidelim dedi, bir hakkı gidiyor. Geriye bir defa seçilme hakkı kalıyor. Büyük bir maliyet yükledik seçimi yenilemek için’’ dedi.

Cumhurbaşkanı’na hükümetle ile ilgili düzenlemeler yapma yetkisini de getirdiklerini vurgulayan Şentop ‘’Sistemi kilitlememek için geçici bütçe ile devam edilebilir. Burada b, c planından bahsettik. Meclis, Cumhurbaşkanı'nı çalıştırmayacağız husumetine dönüştürmezse sistem yürüyebilir." dedi.

Şentop, bakanlık için bazı milletvekillerinin istifa edeceği konusuna da açıklık getirdi. Şentop "Bakan sayısı 15 civarında olacaktır. Meclis'ten bir vekili feragat etmek bir eksiklik demektir. Ben 310 vekil bekliyorum. AK Partili 310 vekil olursa 1, 2 arkadaşa teklif edilebilir. Yoksa dışarıdan bakanlar olacaktır." diye konuştu