Köşe yazısında AK Parti’ye önemli uyarılarda bulunan Av. Ercan Ezgin, 18 Ağustos’ta gerçekleşecek kongre sürecini kaleme aldı.

Ezgin, 18 Ağustos’taki kongre de kibir abidesi, ne oldum delisi, halka ve teşkilatlara tepeden bakan, tevazuu unutan, teşkilatların sorunlarıyla bir abi, bir abla gibi ilgilenmeyen, risk ve sorumluluk almayan, en zor zamanlarda sahada ve teşkilatların yanında olmayan, tepki çeken isimlere yer verilmemesi gerektiğini söyledi.
AK Parti’nin uyarıları dikkate alması gerektiğinin de altını çizen Ezgin, ‘’Bakın lider ne kadar karizmatik olursa olsun, hiçbir zaman sonsuz bir toplumsal kredi yoktur. Milletin desteği bunun geri dönüşümüne bağlıdır. Artık AK Parti’nin bu desteklere karşı değişim, öze dönüş ve başarıdan başka şansı da kalmamıştır’’ ifadelerini kullandı.

Ezgin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar ile ilgili de köşe yazısında önemli ifadelere yer verdi. 
Ezgin’in köşe yazısında Gülpınar ile ilgili kullandığı o ifadeler;


Dikkat çeken isim: Mehmet Kasım Gülpınar

AK Parti, MKYK’sında tecrübeli isimlerin yanında, geçmişi temiz, kötü ve kötülüklere bulaşmamış, samimi ve ihlaslı dava adamlarını, yeni yüz ve yıpranmamış isimleri parti yönetimine katarak yola devam etmeli. Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da bu anlamda gerçekten dikkat çeken bir siyasi kimlik. Urfa’da diğer birçok ilde olduğu gibi milletvekili listelerine ciddi tepkiler vardı. Partililer adeta kazan kaldırmıştı. Ak Parti hedeflenen oya ulaşamasa da seçimlerde büyük hezimetin önüne geçen, küskünleri AK Parti’yle barıştıran, seçimlerde en çok emek sarf eden adayların başında Mehmet Kasım Gülpınar gelmekteydi. Gülpınar’ın çeşitli kesimlerle olan teması ve gayretleri, AK Parti’nin Urfa’da daha fazla oy kaybetmesine engel oldu. Samimiyeti, ciddiyeti, yıpranmamış geçmişiyle, bilgi ve birikimiyle, birden fazla yabancı dili çok iyi bilen entelektüel kimliğiyle, hem doğuya hem de batıya hitap edebilecek birleştirici babacan kişiliğiyle Mehmet Kasım Gülpınar,  AK Parti yönetiminde değerlendirilebilecek ve bölgenin sorunlarının çözümünde aktif rol üstlenebilecek faydalı bir kimlik ve değerli bir şahsiyettir. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!