Gözler AK Parti’de.

2019’un Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerle ilgili geri sayım başladı. Gözler AK Parti’nin açıklayacağı isimlere çevrildi.

Büyükşehirlerde ‘’Ağır abi’’ formülü.

Büyükşehirlerde partide ‘’Ağır abi’’ olarak  tabir edilen bazı isimler öne çıktı. AK Parti tecrübeli ve güçlü isimlerle aday gösterdikleri illerde partiye ilginin artmasını ve teşkilatların canlanmasını sağlayacak.

Netleşmeye başladı.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti şehirlerde kamuoyu yoklamaları, anketler, performans raporları, milletvekilleri, kanaat önderleri ve bölge temsilcilerinin kanaatleri ve yüz yüze gerçekleştirdiği görüşmelerin sonunda büyükşehirlerden bazılarında adayları netleştirmeye başladı.

Kim nereden aday gösterilecek ?

Kulislerde konuşulan isimlere göre eski başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım İstanbul’dan aday gösterilecek. Ankara’dan ise AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye ya da İçişleri Başkanı Süleyman Soylu’nun aday gösterileceği iddia edildi.

Eker Diyarbakır’a, Şahin Gaziantep’e.

Yine İzmir Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın İzmir’den, Mehdi Eker’in Diyarbakır’dan, Selçuk Özdağ’ın Manisa’dan, Fatma Gül Demet Sarı’nın Adana’dan, Mustafa Hamarat’ın Ordu’dan, Fatma Şahin’in ise Gaziantep’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterileceği iddia edildi.

Şanlıurfa’ya tecrübeli isim.

Şanlıurfa’da ise yine siyasette tecrübeli  bir ismin gündemde olduğu belirtildi. AK Parti’nin Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için önceki dönem il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül üzerinde genel mutabakat sağlandığı öğrenildi.

MEDYAURFA.COM