AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.

40 ilin Belediye başkan adayı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haliç Kongre Merkezi’nde katıldığı aday tanıtım toplantısında 40 ilin Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklandı.

AK Parti’nin Şanlıurfa adayı Beyazgül oldu.

Açıklanan/ iller arasında yer alan Şanlıurfa’nın, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül oldu.

Birçok sorunun çözümüne katkı sağladı

Şanlıurfa’da bir dönem AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı da yapan Zeynel Abidin Beyazgül, görev süresinde kentin birçok önemli sorununun çözümüne katkı sağladı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı döneminde toplumun her kesimini kucaklayan, ayrıştırmayan, siyasi görüş ve parti ayrımı yapmayan Beyazgül, kentte girdiği birçok seçimden başarıyla çıktı.

15 Temmuz’da dik duruş sergiledi.

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde sergilediği dik duruş ile vatandaşların takdirini kazanan ve kentin dinamiklerini, sorunlarını çok iyi bilmektedir.

Milli görüş tabanından geliyor.

Uzun yıllardır siyasetin içerisinde yer alan Zeynel Abidin Beyazgül, gençlik dönemlerinde Şanlıurfa Milli Gençlik Vakfı Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Şanlıurfa Refah Partisi İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Beyazgül, Bursa Nilüfer Refah Partisi İl Başkan yardımcılığı ak parti merlez ilçe başkanlığı/ görevini de yürütmüştü. Beyazgül, 6 yıl Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı da yapmıştı.

Anadolu’yu arkasına aldı.

Beyazgül’ün Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdüğü dönemde önemli bir husus dikkatlerden kaçmadı. Türkiye Noterler Birliği’nde, ilk /Anadolu'dan bir isim, Anadolu’yu arkasına alarak Başkan yardımcılığı görevine getirildi. Beyazgül, Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı görevinde, başta araç ruhsatlarının noterler tarafından verilmesi hususunda öncü rol oynadı ve bürokrasinin azalmasına katkı sağladı.

İki bakan ve iki başkanla çalıştı.

Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı döneminde iki bakan ve iki büyükşehir belediye başkanıyla çalıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanları Faruk Çelik ve Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile Büyükşehir Belediye Başkanları Celalettin Güvenç ve Nihat Çiftçi ile çalışan Beyazgül, hem Ankara bürokrasisinde, hem de belediyecilikte önemli tecrübeler kazandı. Vatandaşlar Beyazgül’ün hem sahayı hem de bürokrasiyi iyi tanımasının, Ankara’daki siyasi yapıyı da iyi bilmesinin, yakın ikili/ diyaloglarının olmasının, AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı ile de uyumlu sağlayabilecek olmasının büyükşehir belediye başkanlığında kente olumlu etkilerinin olacağı görüşünde.

MEDYAURFA.COM yazmıştı!

Öte yandan Beyazgül’ün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterileceğini MEDYAURFA.COM günler öncesinden yazmıştı. 14 Kasım 2018’de Şanlıurfa’da Beyazgül’ün büyükşehir belediye başkan adayı gösterileceğini vatandaşlar ilk kez MEDYAURFA.COM’dan öğrenmişti.

İŞTE O HABER...
GÖRMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN...