AK Parti Şanlıurfa’da ilk kongresini Harran ilçesi ile start vererek başladı. İMKB Lisesi toplantı salonunda yapılan kongreye önceki dönem Ak Parti Hatay Milletvekili ve Şanlıurfa Koordinatörü Orhan Karasayar, AK Parti milletvekilleri Halil Özcan, Ahmet Akay, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Ak Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Viranşehir belediye Başkanı Salih Ekinci, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Ak Parti Akçakale ilce başkanı İbrahim Yıldık, Ak Parti Viransehir İlce Baskani Ali Tekin, Ak Parti Suruç İlce Başkanı Mustafa Doğan, Ak Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cıdır, Ak parti Ceylanpınar ilçe başkanı Halid Şimşek, Ak parti Bozova ilçe başkanı Süleyman Deveci, Ak Parti Harran ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Başkan Mahmut Özyavuz güven tazeleyerek yeniden Ak Parti Harran İlçe Başkanı oldu.

Kongrede protokol konuşmaları sonrası konuşan Şanlıurfa AK Parti il başkanı Bahattin Yıldız bugün gerçekleşen AK Parti Harran ilçesini kongresiyle maratona start verdiğini söyledi. 
Başkan Yıldız burada yaptığı konuşma da ''AK Parti'de Kongreler Yenileşmenin, Muhasebenin, murakabenin ve değişimin dönemidir. Çinin wuhan şehrinden çıkıp Dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle 7. olağan ilçe kongrelerimize ara vermiştik. AK Parti ailesi olarak, salgın öncesinde Türkiye geneli 187 ilçemizde Şanlıurfa'mızdaysa Hilvan ve Bozova kongremizi delegelerimizin, teşkilatlarımızın ve halkımızın coşkulu katılımlarıyla gerçekleştirmiştik. Yeni Normalleşme süreciyle birlikte bugün tarihin en eski şehirlerinden Şuayip şehir Harran ilçemizin 7. Olağan kongresiyle kongre sürecimizi maske, mesafe ve hijyen tedbirleri çerçevesinde bir kez daha başlatıyoruz. Ülkemizde ve Şanlıurfa’mızda Başlayan kongre süreçlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi.

AK Parti kadrolarının milletin kalkınmasının, tarihimizin, merhametimizin, yükselişin, geleceğin, zenginliğin ve ülkemizin yarına onurlu yürüyüşünün tercümesi olduğunu da belirten Yıldız ''AK Parti kadroları dünya mazlumlarının tercümesidir. AK Parti kadroları huzurun, barışın, kardeşliğin tercümesidir. AK Parti kadroları kendisine tayin edilen büyük bir misyonun tercümesidir. Allah’a hamdolsun ki liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2023’e doğru hep birlikte güçlü adımlarla ilerliyoruz. İşte bu kadrolar, geleceğe güçlü bir Türkiye bırakacak. Gelecek nesillerimize zengin, onurlu ve güçlü bir miras bırakacağız. Geçmişte olduğu gibi hasta adam bir Türkiye değil, bugün olduğu gibi inşallah yarın da bütün dünyaya şifa olan bir Türkiye bırakacağız.18 yıldır başarıdan başarıya koşan iktidarımızda Türkiye bölgesinde bir güç merkezi, barış ve istikrar adası haline gelmiştir. Kalkınma mücadelemiz, bugün kesin bir zafere ulaşmıştır. Türkiye her alanda kanatlanmış, özgüven kazanmış, her alanda dünya ile rekabet eder hale gelmiştir. Türkiye sadece ekonomik alanda değil, sosyal ve toplumsal anlamda da önemli aşamalar kaydetmiştir.Vesayetçi odaklarla mücadelemiz aziz milletimizin zaferiyle sonuçlanmıştır. Türkiye içerde ve dışarıda prangalarından kurtulmuştur. Fethin sembolü Ayasofya aziz bir kitap gibi yeniden ibadete açılarak adeta yeni bir fetih gerçekleşmiş ve milletin bir duası daha yerine getirilmiştir. Yine karadenizde müjdeler müjdesi olarak mavi vatanımızda doğal gaz çıkararak, bir kez daha ne kadar güçlü, ne kadar potansiyelli bir ülke olduğumuzu ortaya koyduk. Biz de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki mukaddes dava bayrağını daha yukarıya çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Harran 7. Olağan kongremizle güven tazeleyen ilçe başkanımız Mahmut Özyavuz ve yönetim kurulunu tebrik eder,  Kongremizin Harran ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Dedi.

Kongre, Yeniden Seçilen Harran ilçe başkanı Mahmut Özyavuz teşekkür konuşmasıyla sona erdi.