Ankara’da bekleyen Ak Partili adaylara, “Değişiklik olabilir” denildiği iddia edildi.

Şanlıurfa’da başta Bağımsız Aday Fatih Bucak, MHP ve HÜDAPAR’ın desteklediği adaylar olmak üzere, CHP ve HDP adayları seçim çalışmalarına başladı. Bağımsız aday Fatih Bucak yaklaşık 4 ay öncesinden seçim çalışmalarını sürdürürken, partilerin adayları belirlendikten sonra herkes sahaya indi. HDP adayları ise tüm ilçelerde her gün etkili çalışmalarını sürdürüyor.

KENTE GELEN TEK ADAY ABDULLAH YEŞİL

Ak Parti’de 7 Nisan’da adaylar belirlendikten sonra kente gelen tek adayın Abdullah Yeşil olduğu öğrenilirken, başta Nurettin Nebati olmak üzere diğer Ak Partili adayların Ankara’da beklediği ifade edildi. 7 Nisan’dan sonra Şanlıurfa’ya gelmeyen adaylar, bugün yapılacak Aday tanıtım programından sonra da Urfa’ya gelmeyecek. 18 Nisan’a kadar Ankara’da bekleyecek Ak Partili adayların 18 Nisan’da Şanlıurfa’ya geleceği aktarıldı. 2011 seçimlerinde adaylar açıklandıktan hemen sonra Şanlıurfa’ya gelerek seçim çalışmalarına başlayan Faruk Çelik ve diğer adaylar, yine tanıtım toplantısı için 1 günlüğüne Ankara’ya gitmiş tekrar geri dönmüştü. Bu süreçte ise yaklaşık 10 gün bekleme süresi çeşitli iddialara neden oldu. Ak Partililer, “15’ine kadar seçim stratejisini belirlemek için Ankara’dayız” dese de, kulislerde konuşulan “Şanlıurfa listesinin değişebileceği” yönünde iddialar son günlerde sıkça duyuluyor.

LİSTELERDEKİ ADAY DEĞİŞİKLİKLERİ 19 NİSANA KADAR DEVAM EDECEK

Listelerdeki aday değişiklik süresinin 19 Nisan’a kadar, devam ettiğine dikkat çeken bazı Ak Partililer, “Şanlıurfa listesinde değişiklik olabilir. O nedenle bekliyorlar. Çünkü diğer partiler seçim çalışmasına başladı. Bizim çalışmamız gecikti. Aynı gün gelip çalışmaları gerekirdi. Aday Tanıtım Toplantısına 1 gün gidip gelinebilirdi. Bu durum da değişiklik olabilir sinyalidir.” diye konuştular.