Ziyaret sonrasında açıklama yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK üyesi Mahmut Kaçar;

“Sık sık ziyaret edip görüştüğümüz ve gerçekten Şanlıurfa’nın geleceğini konusunda duyarlı bir yönetimi var. Bu halk oylaması öncesinde halk oylamasının özelde Türkiye için genelde ise bütün dünya açısında ne anlam ifade ettiğini Türkiye’nin 16 Nisan’da çıkacak olan güçlü bir evet ile birlikte daha güçlü bağımsız bir Türkiye’nin ayak seslerinin daha iyi duyulacağını bilen ve idrak eden esnafımız. Çünkü hepimiz biliyoruz ki siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarı yakalamayacağını ekonomik istikrarın olmadığı yerde de ekonomik büyümenin olmadığı gerek Türkiye tarihinde gerekse tüm dünyada örneklerle sabittir. Bu ülkede tüm büyümelerin kalkınmaların iktidar dönemlerinde meydana geldiği görülüyor.

Koalisyon dönemlerinde ekonomik anlamda en fazla bedel ödenen dönemler olmuştur. Elbette ki ekonomik sıkıntıları siyasi istikrarsızlıkları bütün ülke hissetmekte ama en fazla esnafımız hissetmekte. İnşallah 16 Nisan itibariyle artık meselelerinin siyasi partilerden ve şahıslara bağlamadan bu ülkenin geleceğini direk millete bağlayan bununla birlikte siyasi ve ekonomik istikrarı da beraberinde getirecek yeni bir Türkiye’ye inşallah hep birlikte adım atarız. Ben başkana, yönetimine esnafımıza bu sürece gösterdikleri ilgi alakaya tüm Şanlıurfa adına teşekkür ediyorum"dedi.

Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan ise; Referandum sürecine gelince cenabı Allah inşallah güçlü bir evet çıktığı zaman iç barışımıza katkı sunacağına inanıyorum. Bizlerde evet anlamında çaba sarf ediyoruz. İnşallah ülke genelinde yüzde  75, yüzde 80leri bulsa bu bizi mutlu edecektir. Sn Vekilimize ve değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.