Yılmaztekin yapmış olduğunu açıklamada Kamboçya 'da düzenlenen Asya Parlamenterler Asamblesi 9. Genel Kurul toplantısında APA Dönem Başkanlığını Türkiye'nin devraldığını, 41 üye ülkesi bulunan birliğin yeni dönem başkanlığının Türkiye'ye hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Kamboçya'da düzenlenen Asya Parlamenterler Asamblesi 9.Genel Kurul Toplantısının sonuç bildirgesine ise FETO kararı damgasını vurdu. TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'den oluşan Türk heyetinin uzun uğraşları sonucu FETO nun tüm faaliyetlerinin terörist faaliyet olarak tanımlandığı, 9.Genel Kurul toplantısının sonuç bildirgesine konuldu. Sonuç bildirgesinde ayrıca Suriye topraklarında yaşanan trajediye karşı bir kınama mesajı da yer aldı.

Konuyla ilgili de bir açıklamada bulunan Yılmaztekin FETO'nun sadece Türkiyede değil, dünyanın pek çok ülkesinde ve özellikle de Asya ve Afrika coğrafyasındaki ülkelerde örgütlendiğine dikkat çekti. Bu anlamda her platformda FETO'ya karşı gerekli bilinç ve tedbirlerin oluşturulması gerektiğine değinen Yılmaztekin "Kamboçya'da bunu başardığımızı düşünüyorum" dedi.