Kamuoyunda büyük bir infial yaratan otizmli evlatlarımızın maruz bırakıldığı muamele hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle iki ayrı soru önergesini Meclis Başkanlığına sundu.

Bu rezillik derhal kamuoyuna açıklanmalı

CHP’li Aydınlık, “Aksaray Valiliği tarafından olay sonrasında gerçekleşen açıklamada karşımıza çelişkili ifadelerle çıkmıştır. Haberin gerçeği yansıtmadığını iddia ederken açıklamanın sonuna konuyla alakalı incelemenin başlatıldığı bilgisi eklenmiştir. Bu ciddiyetsiz açıklamanın ardında görüntülerle sabit olan vahim bir hadise ve çocuklarımızın hissettiği bir travma vardır. Vicdanlarımızın bunu kabul etmesi mümkün değildir, ilgili tüm idari birimlerin soruşturma kapsamına alınarak yaşanan bu rezillik derhal kamuoyuna açıklanmalı ve sorumlularına gereken idari işlem yapılmalıdır” dedi.

Evlatlarımızı ötekileştiremezsiniz

Ayrımcılığın, ötekileştirmenin her zaman karşısında duracağını ifade eden Aydınlık, “Otizmli çocuklarımızın hayatın içerisinde maruz bırakıldığı kutuplaştırmaya son verilmesi her birimizin sorumluluğundadır. Gereken tüm farkındalık çalışmaları yapılmalı, ülkemizin dört bir yanında bu ötekileştirmeye maruz kalan her evladımızın eli sıkıca tutulmalıdır. Bugün bu olayı yaşayan otizmli evlatlarımızdan ve ailelerinden ivedilikle özür dilenmeli ve bu tür vakaların yaşanmaması adına ilgili bakanlıkların tüm kurumlarda gerekli farkındalıkların yaratılması sağlanmalıdır” dedi.