Milletvekili Aydınlık açıklamasında “Görüyoruz ki tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor ancak iktidar Şanlıurfa’ya hizmet noktasında çok ağır davranıyor. Şanlıurfa’da işler çok yavaş ilerliyor, 1-2 yılda bitebilecek projeler yıllarca bitirilemiyor'' dedi.

ŞANLIURFA’DAKİLER BEKLERKEN SURİYE’DE Kİ PROJELER TAMAMLANDI

Şanlıurfa’da yapılması planlanan Şehir Hastanesi’nin yılan hikâyesine döndüğünü ifade eden Aydınlık, “Yani gerçekten yaşananlar trajikomik bir hal aldı. İktidar partisinden bir yetkili çıkıyor ihale yapıldı diyor, aradan biraz zaman geçiyor başka bir yetkili farklı bilgiler veriyor. Durum böyle olunca Urfalılar Gaziantep’e, Malatya’ya, Diyarbakır’a Ankara’ya gitmek durumda kalıyorlar ama Suriye’deki Azez Vatan Hastanesi tamamlandı, Telabyad’a bağlı Suluk Sağlık Merkezi Şanlıurfa Valiliği ve İl sağlık Müdürlüğünce tamamlandı. Ameliyathaneler, yoğun bakım merkezleri, eczane vs… Benim hemşehrim tedavi olmak için şehir şehir gezmek zorunda mı?” diyerek Şanlıurfa Şehir Hastanesinin bir anca önce başlanıp bitirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

DEVTEŞTİ MAHALLESİNDEKİ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Haliliye İlçesinde yapımı tamamlanan ‘Devteşti Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’ konusuna da değinen Aydınlık, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir merkez yapılmış ancak aylar önce bu merkezinde hastane olarak hizmete gireceği söylenmişti ancak bir türlü faaliyete geçirilmedi. Ne zaman faaliyete girecek? şu anda hangi aşamada? hiçbir bilgimiz yok. Kamuoyunun bu konuda aydınlatılmaya ihtiyacı vardır” dedi.

2019 YILINDA TOPLAM 170 HEKİM EKSİĞİMİZ VARDI

2019 yılında Bilgi Edinme Yasası’ndan faydalanarak Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne sorular yönelttiğini hatırlatan Aydınlık, “Göndermiş olduğumuz yazı üzerine İl sağlık Müdürlüğünden gelen cevaba göre çocuk, kadın, iç hastalıkları, genel cerrahi ve anestezi alanında toplam 170 hekim eksiğimiz vardı. Bunun haricinde yardımcı personel eksikliği, hastaların hekim eksikliği nedeniyle başka illere sevk edildiği bilgileri de yer alıyordu. Ne yazık ki bu büyük açıklar insanlarımızın sağlığını tehlikeye atıyor, oysa ki her şey bir imzaya bakar ve atamalar yapılır” diyerek hekim ve yardımcı personel eksikliğine dikkat çekti.

DEFALARCA KAPALI HASTANELERİ DİLE GETİRDİK

Pandemi süreci başladığından beri hali hazırda kapalı olan hastanelerin açılması gerektiğini söyleyen Aydınlık, “Maşallah bu işi tek kişi yapsa çoktan hastane açılırdı ama onlarca ekip var, bürokrat var bir hastaneyi açamadılar; yok kiralandı, yok gittik inceleme yaptık, yok şu tarihte açılacak dediler ama hala kapalı, hizmet vermiyor. Bir an önce açılsa, sadece pandemi hastanesi olsa ve tüm covid şüphelileri o hastaneye yönlendirilse en azından diğer hastanelerdeki bulaş oranı da fazlasıyla düşer ama hali hazırda bir şey yok” diyerek kapalı bulunan hastanelerin açılması gerektiğinin altını çizdi.

DOĞRU HİZMETE DE TEŞEKKÜR EDERİZ

Şanlıurfa’da doğru adımların da zaman zaman atıldığını ifade eden Aydınlık, “Eğer kim bu memleket için çalışıyorsa Allah razı olsun, teşekkür ederim. Mesela bu bağlamda takdir ettiğim iki şey var; birincisi daha evvelden sağlık bakanını da sorduğumuz AMATEM ve ÇEMATEM. Şükürler olsun ki Sayın Vali’mizin de takibiyle hizmete girdi. İkincisi İl Sağlık Müdürümüzün duyurusuyla öğrendiğimiz bilgi; 30 Aralık 2020 tarihinde kura ile Şanlıurfa’ya 47 doktor atanacak. Bunun için sevinçliyim, o nedenle bu doğru hizmetlere teşekkür ederim. Doğru olanı takdir etmek, yanlış olanı eleştirip doğruya yöneltmek Şanlıurfa’nın bir milletvekili, Urfa’nın bir evladı olarak boynumun borcudur” diyerek sözlerini noktaladı.