Hilvan halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik  "Bu akşam sizlerle bütünleşmemizin amacını çok iyi biliyorsunuz, bir araya gelişimizin amacını biliyorsunuz, yakında Türkiye’de yeni bir sayfa açılacak yeni bir beyaz sayfa açılacak.  16 Nisan tarihi son derece önemli bir tarih sıradan bir tarih değil Türkiye’de son derece önemli bir sistem değişikliğine gidiyor. Aksayan yönlerimizi gideren ve bizim hareket kabiliyetimizi daha da güçlendirecek bir sistem değişikliğinin oylanacağı bir gündür 16 Nisan o amaçla bir araya geldik. Ama bir araya gelmişken ülkenin yönetiminde söz sahibi olan şehrin yönetiminde söz sahibi olan bütün arkadaşlar olarak tabi ki Hilvanlı kardeşlerimizin çeşitli sıkıntıları da var muhtarlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın onlarla tabi ki bu akşam hasbihal edeceğiz.  Onların çözümünle ilgileneceğiz. Öncelikle şunu ifade edeyim. Bakın bizi 9 milletvekili olarak gönderdiniz. 9 milletvekili olarak Ankara’dayız başımıza gelmedik şeyler kalmadı. Şu bir bir buçuk sene içerisinde neler çektiğimizi siz televizyonlarda izliyorsunuz. Bizde Ankara’da bunlara göğüs germeye çalışıyoruz. Ama Ankara şu son bir yılda yaşadıklarını geçmiş tarihi itibariyle çok ender yaşamıştır çok az yaşamıştır. Büyük badirelerle karşı karşıya kaldık. Büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Ama Allah’a şükür istikrarlı güçlü bir lider sayesinde bu badireleri millete Hilvanlılara hissettirmeden atlattık. Yoksa zayıf bir iktidar olsaydı güçsüz bir iktidar olsaydı bu problemler bugün çok farklı bir şekilde Türkiye’de yaşanıyor olurdu" dedi.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ise "Sizin buradaki heyecanınızı da çok yakında görüyorum. İnşallah bu heyecan 16 Nisan’da ne olarak yansıyacak. Allah razı olsun şimdiden diyorum" dedi.  

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise "Hukuk fakültesine başlarken sistemleri okuduk. Bugün ki Cumhurbaşkanına yakın olan  sistemi okuduğumda orda diyordu ki işte bu sistemlerde darbeler olmuyor, iç sıkıntılar olmuyor, kaos olmuyor neden benim ülkemde böyle bir sistem yok diye üzülüyorum" dedi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise" Sayın Bakanımızla birlikte ilimizi köşe bucak dolaşmak vatandaşlarımıza halleşmek dertlerini dinlemek ve onların sorunlarına çare bulmak için çıktığımız bu yolculuk bizim için oldukça değerlidir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise " Bizler İlin yöneticileri olarak her zaman emrinizde olduğumuzu şehrimizi dönüştürdüğümüzü geliştirdiğimizi ama yeni cumhurbaşkanı sistemiyle de ülkemizin şaha kalkacağını hep birlikte muattala ediyoruz" dedi.

İş adamı ve Ekonomist Fatih Bucak ise "Tabi ki de unutmayalım ki 15 Temmuz’u geçirdik başımızdan çok sıkıntılı bir şey geçti dış güçlerin bize yapmış olduğu. Dış güçlerin güdümündeki Fetö’ye karşı inşallah omuz omuza hep birlikte olacağız ".dedi.