Şanlıurfa, 16 Nisan’daki halk oylamasında Türkiye’de en fazla EVET oyu veren büyükşehirlerin arasında yer aldı. Bu başarının en büyük etkeni kuşkusuz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik oldu. Bakan Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte yoğun bir seçim dönemi geçirdi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa’dan 2011 yılında Milletvekili adayı gösterildi. Bakan Çelik’in Şanlıurfa’dan aday gösterildiği seçim 2011’den önceki seçim 2007’de AK Parti Şanlıurfa’da yüzde 59 ile 267 bin oy almıştı. Bakan Çelik’in Şanlıurfa’dan Milletvekili adayı gösterilmesiyle bu rakam 2011 yılı genel seçiminde yüzde 64 ile 453 bin oldu. 7 Haziran Genel Seçiminde, Bakan Çelik siyasete ara verme kararı aldı. Bakan Çelik’in Şanlıurfa’dan ayrılmasıyla 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’nin oy oranı yüzde 46 ile 356 bin oya geriledi. Ardından gelen erken seçimle Bakan Çelik tekrar Şanlıurfa’dan Milletvekili adayı gösterildi. Yine Bakan Çelik’in farkıyla AK Parti’nin Şanlıurfa’daki oy oranı yüzde 64 ile 518 bine çıktı.

16 Nisan sonucu…

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, referandum çalışmalarında yoğun bir performans grafiği çizdi. Bakan Çelik, referandum kampanyası süresinde Şanlıurfa’da önemli temaslarda bulundu. Kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf, vatandaşlarla görüşen Bakan Çelik, kentte çalmadık kapı bırakmadı. Bakan Çelik, her gittiği ziyarette vatandaşların sorunlarına anında çözüm getirdi. Şanlıurfa’da iki dönemdir yaptığı hizmetlerin karşılığını yüzde 70,84 ile 599 bin 261 oyla aldı.

MEDYAURFA.COM/NEDİM ATİLLA

ü