Sosyal medya hesabı Twitter’den açıklamalar da bulunan ve terörü lanetleyen Şanlıurfa Milletvekili Bakan Çelik ‘’Terör, tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu İstanbul’daki Ortaköy’deki kanlı yüzüyle bir defa daha gösterdi’’ dedi.

Saldırı da vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyen Bakan Çelik, tüm dünyayı teröre karşısında net bir duruş içerisinde olmaya davet etti.

Yıllarca güçleri yeteni, sömürerek güçlünün haklı olduğu bir dünya anlayışı oluşturduklarını belirten Bakan Çelik ‘’Böyle bir dünyada bilimde, teknolojide, ekonomide zirveye erişildi ama insanlık da adalet de dayanışma da dibe vuruldu.Eşitsizlikler küresel felaketler savaşlar yokluklar nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetti, tabiat tehditlerle karşı karşıya kaldı. Öyle bir noktaya gelindi ki dünyada 62 zenginin kazancı, 3,5 milyar insanın kazancına denk hale geldi. İnsanların %20'sinin tükettiği gıda oranı, dünyadaki toplam gıdanın %76'sına tekabül etmeye başladı Sefalet ve sefahat yan yana... 2 milyar insan aç ve yoksul, 1,5 milyar insan ise çok tükettiği için fazla kilolu veya obez. Savaş, çatışma, terör, zulüm, şiddet nedeniyle dünya genelinde evini terk edenlerin sayısı 65 milyona ulaşmış durumda.'' dedi.

Bakan Çelik, tüm sorunların üstesinden gelmek için onlarca uluslarası kuruluşun var olduğunu fakat hepsinin tek yaptıkları işin ölüm istatistikleri tutup rapor açıklamak olduğunu ifade eden Bakan Çelik ''Neticede dünyanın belli bölgelerine hep gündüz belli bölgelerine ise hep karanlık layık görülüyor. Ortada çivisi çıkan bir dünya var. Bu dünyada küresel hesapların terör örgütleri eliyle görülmek istenmesi tüm insanlığı tehdit ediyor Türkiye öteden beri bunların farkında ve tersine çevirmek için hem sahada mücadele veriyor hem de gür sesle dünyaya haykırıyor. Bu zorlu mücadelede bedeller de ödüyoruz. Milletimizin asil duruşu, güvenlik görevlilerimizin mücadeleleriyle elbet üstesinden geleceğiz Bu varoluş mücadelesinde muhalefetiyle iktidarıyla yekvücut olup, istiklalimize ve istikbalimize kastedenlere asla fırsat vermeyeceğiz Teröre ve arkasındaki şer odaklarına vereceğimiz en iyi cevap, milletçe kenetlenmek, kardeşçe dayanışmak olacaktır. Başka Türkiye yok! Bu süreçte teröre inat, hamasetten ve ötekileştirmeden uzak bir şekilde akılcı siyasetle ve herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz.’’ Dedi.