Bakan Çelik, 16 Nisan’daki referandum için esnaftan EVET desteği istedi. Bakan Çelik, Kapaklı Pasajı esnafına Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa Değişikliğini anlattı.

Bakan Çelik, esnaf ziyaretinde vatandaşların kendisine ilettiği yüzlerce sorunu anında çözüme kavuşturdu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün eşlik ettiği Bakan Çelik, bazı esnafların dükkanında 20 dakika kalarak referandum değişikliğini detaylı olarak anlattı ve kafalardaki soru işaretlerini giderdi.

Bakan Çelik, esnaf ziyaretinde gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

‘’Onlar için yüz karası bir tablodur’’.

Bakan Çelik, Almanya Federal Haberalma Servisi'nin Başkan Kahl'ın "15 Temmuz darbesinin arkasında Gülen'in olduğuna ikna olmadık" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Bakan Çelik ‘’Bunların ne kadar demokrat olmadıkları görülüyor. Ortada bir millet iradesi var. Milletin seçtiği hükümet var. 15 Temmuz’daki darbe girişiminde sustular. Hükümetten değil, darbecilerden yana oldular. Şimdi de bu dedikoduları çıkarıyorlar. Bunlarda demokrasinin D’si yok. Bunu düşünmek bile antidemokratik bir kimliği ortaya koyar. Bu onlar için yüz karası bir tablodur’’ dedi.  

‘’Biz Hollanda’nın krallığına karıştık mı ?’’.

Bakan Çelik, Hollanda ve Almanya’ya da Türkiye’nin iç işlerine karışmaları nedeniyle tepki gösterdi. 16 Nisan’daki referandumun önemli bir dönüşüm günü olduğunu ifade eden Bakan Çelik, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan krize dikkat çekti. Bakan Çelik ‘’Bu hadiselerin yaşandığı bir süreçte, herkesin süreci ibretle takip ettiği inancı içerisindeyim. Biz ne Hollanda’nın krallığına karıştık, ne de Almanya’nın eyalet sistemine. Başka bir ülkenin yönetim tarzına da karışmadık.  ‘’Niye böyle bir seçim yapıyorsunuz ?’’ diye sormuyoruz. Ama çok enteresan, 16 Nisan’a giderken sanki kendilerini ilgilendiren bir şey varmış gibi Türkiye’nin içişlerine müdahale edecek noktaya kadar gelmiş bulunuyorlar. Aymazlıklarını ve Türkiye üzerindeki emellerini iyiden iyiye ortaya koymaya başladılar. Vatandaşlarımız bunları görüyor. Vatandaşlarımız bu yaşananlardan ciddi bir ders çıkarmışlar. Onlara gerekli dersi 16 Nisan’da verecekler’’ dedi.

Urfalı Şehide Allah’tan rahmet diledi.

Bakan Çelik, bugün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye tarafından gelen ateşle şehit olan Piyade Er Hüseyin Koruç’a Allah’tan rahmet diledi. Millet olarak bu hadiselerin canlarını çok yaktıklarını belirten Bakan Çelik, devlet olarak gerekli tedbirleri aldıklarının altını çizdi. Bölgenin huzura ihtiyacının olduğunu da sözlerine ekleyen Çelik ‘’Bölgedeki ekonomik hareketlilikten rahatsız olan piyon teröristler ve onların başları, düğmeye bastılar. Milletimiz bunların da gerçek yüzlerini biliyor. Muaffak olamayacaklar. Güçlü, dirayetli bir hükümetimiz var. Haktan, doğrudan yana olan Cumhurbaşkanımız var’’ dedi.

NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM