Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Urfaspor ile ilgili Gazeteci Sedat Atilla’ya değerlendirmede bulundu

Mevcut Başkan Feti Şimşek'in kongrede aday olmayacağı, fahri Başkanlığa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin getirileceği Urfaspor ile ilgili konuşan Bakan Çelik, tamamen şeffaf ve hesap verebilecek bir Urfaspor yönetiminin oluşturulması halinde takıma destek olacağını açıkladı. Bakan Çelik, tek bir liranın hesabını Şanlıurfalılara verebilecek şekilde ve internetten her hesap detayını yayınlayabilecek şekilde bir sistemin kurulması gerektiğinin altını çizdi. Gazeteci Sedat Atilla’nın sorularını yanıtlayan Bakan Çelik ‘’Takımın başına gelecek olan teknik direktörün; mütevazi, amatör ruhlu, halka iç içe, netice alabilen birinin olması gerekli. Futbolcularda aynı özelliklerde olmalı. Şampiyonluğa oynayan bir takımın kollarını şimdiden sıvaması lazım. Urfaspor’un tamamen şeffaf bir şekilde olması gerekiyor. Urfalılara hesap vermeli. İnternet üzerinden en küçük detay bile açıklanmalı. Mevcut yönetim, yeni yönetimden para ya da hacizde talep etmeyecek. Bu böyle olmalı’’ dedi. 

Transfer yasağına engel oldu.

Bakan Çelik, Boluspor'un Şanlıurfaspor'a koyduracağı transfer yasağınada engel oldu. Bolu Belediye Başkanı ile görüşen Bakan Çelik, Şanlıurfaspor'un mağdur edilmemesi için Boluspor'dan haklarından vazgeçmeleri ricasında bulundu.

Şanlıurfa’ya geliyor.

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Cumartesi günü Adıyaman’daki programının ardından Haliliye Belediyesi’nin düzenleyeceği iftar yemeğine katılmak için Şanlıurfa’ya gelecek.  Bakan Çelik, aynı gece Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği sahur programına katılacak. Çelik, Pazar günü kentten ayrılacak.