Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, beraberinde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ile birlikte Suruç ilçesine bağlı Ezgil Köyünü ziyaret etti. Bakan Çelik’i karşılarında gören köy sakinleri hemen taleplerini söylemeye başladı. Talepleri dinleyen Bakan Çelik, gereğinin yapılacağını, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanının da gerekli notlarını aldıklarını hatırlatarak, Kesinlikle teröre izin vermeyeceklerini söyledi.

Sorunları dinleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, “Talepler bitmez, ancak köyünüz çok güzel bir köy onu söyleyeyim, benim çok hoşuma gitti. Biraz önce Başkanla görüştüm, bu alt yapı malzemelerini sermişler, şimdi bunun üzerine sağlamlaştıracak malzemeler gelecek bu gün. Bunu köylüde bilsin, şehirli de bilsin. Kesinlikle teröre izin vermeyeceğiz, kimseyi kımıldatmayacağız. Ne PKK’sına, ne PYD’sine, ne Fetosuna. Bunlara devlet savaş ilan etmiştir. Bunları yok edeceğiz, nerdeyse. Nerde bulursak yok edeceğiz. 2 sene ben burda Milletvekili iken, Bakanken ne güzel barış ortamı vardı, turist yağıyordu buraya. Dışardan içerden turistler vardı. Ayrıca turizm merkezlerini yaptık bir sürü. Alt yapı hizmetlerini yaptık, Hastahaneleri yaptık. İşte Suruç’ta da bitiyor hastahane. Bütün ilçelerde Hastahaneler bitti. Derdimiz ne? Burdaki genç iş bulsun. Burdaki insan kendi ekmeğini burdaki bereketli topraktan kazansın diye. Derdimiz buydu ama bunu çok gördüler. Önce sizden, sonra bizden. PKK’da Güneydoğu bölgesinde Kürt’müş, müşmüşhikaye. Ne kürdü be. Ben Kürt değilim ama benim kadar Kürdü sevdiklerine inanmıyorum ben. Önce buranın kıymetini bilelim, birbirimizle dayanışma içersinde olalım. Hizmetlerde de bu Milletvekilimizi sıkıştırabilirsiniz. Bizde buna destek olma sözünü size veriyoruz” dedi.

Daha sonra köy sakinlerini selamlayarak sözlerine başlayan ve kendilerinden biri olan AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise, “Ben özellikle Bakan Beyi buraya getirmek istedim. Bu köye ayrı bir sevgim var benim. Varsa bir talebiniz onu almaya geldik ve 16 Nisan’da inşaallah bu köy firesiz çıkacaktır. Biz hizmet için varız, sizlere hizmet için geldik. Sizden ricamız bizi mahcup etmeyin, bizde size hizmet edelim” diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna da, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugün geldiği nokta itibariyle doğusundan batısına Devletin yapmış olduğu hizmetlerde hiçbir fark yoktur. Son yıllarda aksine bölgeye, Şanlıurfa’ya çok güzel hizmetler gelmiştir. Sayın Bakanımızın ve Vekillerimizin çalışmaları sayesinde bizlerde bize verilen yetkiler doğrultusunda görevlerimizin, sorumluluklarımızın bilincinde olarak halkımızın hizmetinde gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi de, “Büyükşehire hizmet ediyoruz. Hepinize hizmet ediyoruz. Biz hizmeti ibaret aşkıyla yapıyoruz. Alt yapı noktasında zaten önemli bir çalışma başlattık. Gerekli olan malzemeler dökülüyor. Üst yapı noktasına da yavaş yavaş gelmeye başladı. İlçe Belediyelerimizle birlikte güzel bir şekilde size hizmet edeceğiz. Sizi dinlemeye geldik. 16 Nisan önemli, hepimiz için çok önemli. Ülkemiz için önemli, şehrimiz için önemli. İnşaallah 16 Nisan’da da EVET diyerek tercihinizi yapacaksınız” diyerek herkesi selamladığını belirtti.