AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından bir salonda düzenlenen ‘’Çamlıca Mahallesi Üye Buluşmaları’’ etkinliğine katılan Bakan Çelik, burada Cumhurbaşkanlığı sistemi ve anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalar da bulundu.

Bakan Çelik, Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin "Bu sistem, yürütme organında da temsilde adaleti sağlayacak. Bu sistem değişikliğiyle Türkiye daha da hız kazanacak" dedi.

Nisan ayında yapılması planlanan referandumun 200 yılı aşkın bir sürenin muhasebesi olduğunu belirten Çelik "Birkaç ay içinde yapılacak referandum da bu değişimin önemli halkalarından birisidir. Gelecekte tarihi yazacak olanlar diyecekler ki 'AK Parti Türkiye'ye geldi. 16 yıllık dönemde istikrar, huzur, yatırımlar getirdi. Türkiye'de olmadık konularda bir imaj değişikliği ve bakış açısı getirdi. Yenilikler getirdi.' Unuttunuz gittiniz, paradan 6 sıfır attık. Aynı onun gibidir, referandumda birçok defolu işler atılacak. Türkiye hız kazanacak, iki ay sonraki referandumun sonucunda elde edilecek evetlerle. Küresel güçlerin AK Parti'nin bu yeniliğine, istikrarına karşı sürekli çelme taktıklarını da tarih, Allah'ın izniyle yazacak ve gelecek nesiller de bunları görecek. AK Parti, Türkiye'de yerli bir yönetim tesis etmenin gayreti içerisinde. AK Parti'nin, bin yıldır bu coğrafyadaki varlığın bir zincir, bir halka olduğuna inananların bir kadrosu olarak hizmet ettiğini herkes görecek. Üst akılların yönetmediği, üst akılların talimatlarının geçerli olmadığı bir Türkiye oluşturmanın ne meşakkatli bir iş olduğunu tarih boyunca herkes yazacak. Ey üst akılcılar, 'üst akıl' diye Türkiye'nin üzerinde bu kadar hesapları, oyunları oynayanlar ne yaparsanız yapın, üstün akıl olan milletin aklı galip geldi, gelmeye devam edecek." Dedi.

"TEK KAPTAN GELİYOR TÜRKİYE'NİN BAŞINA"

Bakan Çelik, referanduma gidilen bir süreçte bulunulduğunu anımsatarak, 200 yılı aşkın bir tarihe nokta koyulacağını belirtti.

Türk milletinin hinterlandının çok geniş olduğunun altını çizen Çelik, şunları söyledi:

"780 bin kilometrekarede yaşıyor olabiliriz ama bizden beklenti içinde olan çok büyük kitleler, halklar var. Onların geleceği de mutluluğu ve mutsuzluğu da bizi ilgilendiriyor. Önümüzdeki referandum 200 yılı aşkın bir sürenin muhasebe edilmesi referandumudur. Millet iradesinin devlet idaresine tam şekilde yansımasının referandumudur. Çok partili sistem bir zenginliktir ama Türkiye'de maalesef istikrarsızlık oluşturmaktadır. Bundan dolayı başkanlık sistemi bir bütünleyici sistemdir. İster istemez yüzde 51'i almak için farklı kesimlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Bir araya gelip yüzde 51 alması gerekiyor. Demokrasilerde amaç bu değil midir? Hoşgörü ortamı değil midir? Farklı fikirlerin bir araya gelmesi değil midir? İşte başkanlık sistemi bunu sağlayacak. Bu sistem, yürütme organında da temsilde adaleti sağlayacak. Bu sistem değişikliğiyle Türkiye daha da hız kazanacak. Tek adam değil, tek kaptan geliyor Türkiye'nin başına. Referandumda karar milletin. Kararı milletimize bırakıyoruz. Millet ne derse o olacak."