Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Çelik, özetle şöyle konuştu;

"Kurban bayramında piyasaya baktığımızda 3 milyon 864 bin büyük ve küçükbaş hayvan kesildi. Bayram sonrası ESK'ya hayvan iadesi olmadı. Eylül ayı bitene kadar üreticilere 27 bin hayvan dağıtılacak.

ET FİYATLARINDA DALGALANMA OLDU MU?

Spekülatörlerin umduğu dalgalanmalar vardı ama bu olmadı. Fiyatlarda bir oynama olmadı. Et fiyatları önümüzdeki günlerde çok daha stabil hale gelecek ve üretici zarar etmeyecek.

MİLLİ TARIM PROJESİNİN HEDEFLERİ

Bitkisel üretimde yeni bir modele geçiyoruz. Belirlenen ürünler belirlenen havzalarda üretilecek. Üreticimizin gelir ve refah düzeyini artıracak bir modele geçeceğiz. Parçalı arazileri birleştirceğiz, verimi artıracağız.

Ziraat Bankası da afetlerden zarar gören vatandaşlarımıza kredi desteği sağlayacak. Sayın Başbakanımız da bu konuda talimat verdi.

GIDA SAHTECİLİĞİNE ÖNLEMLER

Bu konuda denetimler yapıyoruz. Ceza uyguluyoruz. Kamuoyuna teşhirlerini gerçekleştiriyoruz. Cezaları 10 misli artıran bir düzenlemeyi Başbakanlığa gönderdik.

GIDA FİYATLARI

Gıda komitesinin yeni konumuyla ilgili bilgilendirme ayrıntılı olarak yapılacaktır. Gıda fiyatlarındaki oynaklık rahatsız edici. Tüketiciye gelişteki zincirde nerede aksama varsa bunlar tespit edilecek."