Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Şanlıurfa rüzgarı esiyor.

Şanlıurfa Milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla, bakanlığa Şanlıurfalı bürokratların ataması sürüyor.
Şanlıurfa Milletvekili seçildiği günden ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atandığı günden bu yana bakanlıkta Urfalı bürokratlara yer veren Bakan
Çelik, geçtiğimiz günlerde, Tarım Reform Genel Müdürlüğü, Plan Proje Kesin Hesap Daire Başkanlığı görevine Halil Esin’i atamıştı.

Bakan Çelik, bugün de Tarım Bakanlığında üst düzey görevlere üç Urfalıyı atadı.

Sabah saatlerinde Şanlıurfalı Bekir Sıtkı Özbek’i, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Arazi İslahı ve Sulama Sistemleri Daire Başkanlığı görevine atayan Bakan Çelik, bu görevlendirmenin ardından iki atama daha gerçekleştirdi.

Tarım Bakanlığının çeşitli kademelerinde görev yapan Mehmet Erdinç İncediş’i, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevine atadı.

Bakan Çelik’in bugün ki son ataması ise Şanlıurfalı Abdülkadir Karakuş oldu. DSİ Genel Müdürlüğü Emlak Kamulaştırma Daire Başkanlığında, Şube Müdürü olarak görev yapan Harita Mühendisi Abdülkadir Karakuş, Tarımsal Araziler Değerlendirme Daire Başkanlığına atandı.
 
 NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM